Voetbalvereniging Sportclub Lochem
5 november 2018

Derby Lochem-Witkampers JO13-1

Lochem JO13-1 is het seizoen goed begonnen in de competitie op een nederlaag tegen een concurrent om de bovenste plaatsen GFC na. Dus winst tegen Witkampers was geboden om de aansluiting met de top in stand te houden. En Witkampers had de week ervoor maar net met 2-1 van koploper FC Eibergen verloren dus makkelijk zou het niet worden was de verwachting.

En dat bleek ook, de partijen waren aan elkaar gewaagd. Het begon een beetje rommelig, een fase waarin Witkampers de beste kansen kreeg. Een 0-1 achterstand was zeker niet ondenkbaar. Maar die viel niet en langzamerhand nam Lochem het heft in handen. Continue druk op de bal zorgde ervoor dat Lochem steeds dreigender werd. Een eigen doelpunt van Witkampers uit een corner zorgde voor de goal die in de lucht hing. Maar daarna liet Lochem zien dat ze ook goals konden maken zonder hulp van de tegenstander en werden de 2-0 (mooi helemaal uitgespeeld) en 3-0 gescoord.

Na rust een compleet ander beeld. Het was nu Witkampers die de baas was op het veld. Lochem speelde onzuiver en wist geen rust in het spel te krijgen. Maar de defensie had zijn zaakjes op orde en tot echt grote kansen leidde dat gelukkig niet. Na een minuut of twintig kon Lochem zich langzamerhand steeds meer en meer onder de druk uit voetballen en werd het weer dreigender. Dit resulteerde aan het eind van de tweede helft in de 4-0 waarmee de wedstrijd echt gespeeld was.

Een mooie overwinning, maar eerlijk is eerlijk, wel wat geflatteerd.

Lochem staat nu vierde op de ranglijst en het zal waarschijnlijk van de resultaten tegen concurrenten HSC en Eibergen afhangen of de titelaspiraties levend kunnen worden gehouden.

Succes jongens!!

Disclaimer | Login