Voetbalvereniging Sportclub Lochem
10 oktober 2017

Mooie overwinning Lochem O11-1

Na de eerste competitiewedstrijd tegen Reunie die werd gewonnen met 6-2 was het nu de beurt aan Winterswijk O11-1. Een club waar we het van oudsher lastig tegen hebben. Technische ploegen met ook fysiek veel inhoud.

De wedstrijd ving aan en iedereen zat er bovenop van zowel Lochem als Winterswijk. Er werd veel energie in de wedstrijd gelegd en zo was het een wedstrijd met veel duels maar met matig voetbal. Pas na tactisch overleg tijdens de wedstrijd, waarin werd besloten om op de vleugels niet direct meer druk te zetten, maar wat in te zakken en vanuit een compact elftal druk te zetten kwam er rust in het voetbal. Winterswijk was niet meer in staat om de vrije man te vinden en kwam er niet meer doorheen. Lochem kreeg het duel onder controle en vanuit die controle werd de bal veroverd, werd er snel omgeschakeld en vielen de goals. En zo werd er gerust met een 3-0 voorsprong.

Na de rust ging het duel op dezelfde voet verder. Wel veel fysiek en veel overtredingen, waarbij we onze jongens een groot compliment moeten geven dat ze daar niet in mee gingen. De rust werd bewaard. Voor zulke jonge jongens geen geringe prestatie. En het voetbal bleef goed. Goed georganiseerd en snel en zuiver combineren. En zo ook weer geleerd wat een sveti is…. (hoop dat ik het goed geschreven heb ->  Helaas Gerben het is een sweaty). Nooit te oud om te leren. Mooi uitgespeelde aanval, balletje breed en een intikkertje in een lege goal.  En dat was er 1 van de 3 goals in de tweede helft. En net zoals de eerste helft geen tegengoals. Eindstand 0-6.

Een prima prestatie. Tactisch, technisch en mentaal een topwedstrijd.

En zoals de trainer het verwoordde: Zelden zo trots geweest op een team.

Gerben Klein Wassink

Disclaimer | Login