Voetbalvereniging Sportclub Lochem
8 oktober 2017

Sportclub Lochem 1 - Albatross 1

GEWONNEN !!!

Het was nog even billenknijpen , maar toen scheidsrechter Wiggers na ruim 90 minuten afblies, was de opluchting bij spelers en supporters groot. Gewonnen met I-0 van Albatross.  Het was verdiend, het had zo maar 2-0 kunnen zijn , maar als de tweede niet valt blijft het spannend. Toch was iedereen het erover eens:  verdiend gewonnen en van bijna onderaan naar de negende plaats gestegen .

Na een rommelig begin van beide kanten met een beter Albatross, kreeg Sc. Lochem toch meer grip op de wedstrijd. En ging beter spelen! Hoewel de keepers in de eerste helft niet echt hoefden in te grijpen leidde goed doorzetten van Thijmen Doeve in de 34e minuut tot een bijzondere, maar erg belangrijke, 1-0 .De keeper van Albatross rekende niet op de snelheid van Thijmen en  schoot via hem de bal in het doel. Miraculeus maar verdiend.

De tweede helft begon met een aandringend Albatross, maar dat duurde eigenlijk maar even. Een geblokt schot van Ruben Boonk in de 64e minuut werd drie minuten later gevolgd door een prachtige vrije trap die via de lat achter de lijn stuitte en weer het veld in sprong. Rico leek alsnog te scoren, maar de bal werd letterlijk met kunst en vliegwerk uit het doel gedoken. Dat de bal na de lat de lijn passeerde ontging de scheids, maar was hem niet aan te rekenen . Verder was de man in black goed op dreef en hield alles prima onder controle. Desondanks wel 5 gele kaarten, waarvan vier voor Albatross.

Een fraaie redding voorkwam dat Tijl in de 75e minuut de 2-0 kon maken. Tja, en dan wordt het toch nog spannend. Maar Ruben, Jordi, Boyd en de uitstekende Ivo hielden achterin , geholpen door de middenvelders stand en met een paar prima ingrepen van GertJan werd de 1-0 over de streep getrokken.

Verdiend, dat zeker, en o zo belangrijk de eerste overwinning. Een HEERLIJK gevoel!

Ger ten Asbroek, Voorzitter.

Disclaimer | Login