Voetbalvereniging Sportclub Lochem
28 oktober 2018

Stroef spelend Lochem pakt volle winst

Sportclub Lochem was in Vaassen 90 minuten lang de betere ploeg en kroop toch door het oog van de naald. Na de prachtige 0-1 kreeg Lochem tien minuten voor tijd een penalty tegen. Met een fantastische save stelde doelman Gert-Jan Kuiper de winst veilig.

Hoewel Lochem niet haar beste spel speelde, was het klasseverschil met Vaassen vanaf de eerste minuut duidelijk. Vaassen liet Lochem komen en speelde compact, waardoor er weinig ruimte tussen de linies ontstond en Lochem vaak de lange bal moest spelen. Dat leidde in de eerste helft tot een handvol kansen voor de geel-blauwen. Thijmen Doeve leek na 15 minuten spelen dichtbij de openingstreffer, maar de doelman van Vaassen redde prachtig. Na een half uur kopte Rico Lammerdink net over, vijf minuten later kreeg Thijmen de bal aangespeeld van Ruben Boonk met volop ruimte, maar zijn schot miste precisie. Vaassen bleef de hele eerste helft loeren op de counter, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Ruben Dissel en Jordy Straver wonnen hun duels achterin keer op keer.

Rode kaart
Na de rust herhaalde het spelbeeld zich. Lochem speelde stroef, maar zeker beter dan Vaassen. De wedstrijd leek de kantelen na een rode kaart voor de spits van Vaassen, die met een ogenschijnlijk gerichte charge de enkels van Rico torpedeerde. Na 15 minuten spelen in de tweede helft kwam Pelle Schooltink in het veld voor Mehmet Arslan. De wissel pakte goed uit. Na vijf minuten legde Pelle de bal klaar voor de voeten van Ruben Boonk, die zijn inzet via de paal gekeerd zag. Tien minuten voor tijd toverde Lochem toch de 1-0 op het bord met een heerlijke goal. Na een afgemeten voorzet van Rico Lammerdink nam Pelle Schooltink de bal in een keer op de slof en scoorde in de uiterste linkerhoek, onhoudbaar voor de Vaassense keeper.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Lochem vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Daarna werd het onverwacht nog spannend. Bij een van de spaarzame uitvallen van Vaassen kreeg de prima ingevallen Etienne de Jager de bal ongelukkig tegen de hand en kreeg Lochem een penalty tegen. Een geweldige save van Gert-Jan Kuiper voorkwam dat Vaassen kreeg waar het geen recht op had.

Kort voor tijd speelde Etienne de Jager zich knap vrij en legde de bal panklaar voor de aanstormde Jordy Straver, die de bal in de touwen joeg. Iedereen op sportpark De Kouwenaar telde de treffer, met uitzondering van de Vaassense grensrechter, die al de hele wedstrijd de vlag in de lucht gooide alsof het een lieve lust was. De drie punten konden evenwel mee naar Lochem, volgende week wacht de kraker tegen Turkse Kracht.

Stroef spelend Lochem pakt volle winst
Disclaimer | Login