Voetbalvereniging Sportclub Lochem
7 mei 2018

We doen nog steeds mee

Dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen werd afgelopen donderdag wel weer bewezen. Turkse Kracht, de nummer laatst, won met 3-2 van de nr. 1 Helios. In deze maand vallen alle beslissingen nog, van de kampioen, de promotiewedstrijden, de nacompetitie en rechtstreekse degradatie. Lochem doet nog volop mee in de strijd om een promotie en de tegenstander van vandaag staat laatste, maar kan zich zomaar nog direct veilig spelen.

Wetende dat Lochem in Deventer kansloos met 3-0 verloor was er zeker geen onderschatting bij de heren. Onder een stralende zon werd er voor het eerst gefloten door dhr. Leushuis uit Goor. Lochem nam het spel in handen en wilde snel tot scoren komen. Dit had kunnen gebeuren door Rico met een venijnig schot in de hoek, maar de keeper van Turkse Kracht had de bal nog net. Niet veel later dribbelde Mark goed door in de zestien maar vond dezelfde benen van de keeper. Turkse Kracht probeerde er af en toe uit te komen maar levensgevaarlijk werden ze niet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en zocht Lochem naar het bevrijdende doelpunt. Thijmen was dichtbij met een bal die met kunst en vliegwerk tot corner werd verwerkt. Omdat Lochem het niet afmaakte en wat meer ruimte begon weg te geven kwam Turkse Kracht dichterbij Gert-Jan. Ook Gert-Jan liet zien waarom hij nog altijd een prima keeper is in deze klasse. Het duel bleef zonder goals en gingen de supporters maar genieten van het prima weertje.

Nog altijd is Lochem niet kansloos voor het toetje na de competitie maar is een overwinning wel bruikbaar omdat concurrenten wel de 3 punten pakten. Turkse Kracht is nog altijd strijdende tegen degradatie maar heeft nog alle kans op lijfsbehoud. Volgende week speelt Lochem 1 thuis tegen Eerbeekse Boys.

Tot zondag!

We doen nog steeds mee