• voetballen op De Enk met Koolhazen, KDC en Blauw-Wit

Tom Schooltink interviewt voor deze tweede Andere Tijden Sportclub Lochem clubarchivaris Dick Lammertink.

Over Koolhazen die in 1923 als arbeidersclub buiten de stad op de Enk - waar later in de oorlog de tanks richting Lochem afdaalden - hun wedstrijden en trainingen afwerkten op een veld dat tegen de Lochemse berg omhoog liep. De ene helft voetbalde je omhoog, de andere helft omlaag.

Over de kleedkamer die daar heeft gestaan en nu in 2021 inmiddels tegen de vlakte is gegaan. Over de clubs die als voorlopers gelden voor de fusieclub Sportclub Lochem: Blauw-Wit (1918), Koolhazen (1923) dat met Dochteren in 1944 Koolhazen Dochteren Combinatie KDC wordt en later in 1962 fuseert met Blauw-Wit tot Sportclub Lochem. Sportclub Lochem speelt tot 1969 op De Enk. En verhuist in 1969 naar het nieuwe sportcomplex (Het Hazenleger) aan de Koedijk in Lochem.

Bekijk *hier* aflevering 1: ALS JE HONDERD JAAR GELEDEN DE BAL KWIJT MAAKTE, KREEG JE GEWOON EEN BOETE