• SP Lochem MO15-1 - Keijenburgse Boys MO15-1

Kampioenswedstrijd

Na een succesvol seizoen 2017/2018 (met een kampioenschap in de tweede klasse) vertrokken Norah, Yasmin en Annemoon naar andere teams. Laura, Loes van L. en Roos kwamen ons versterken.

De eerste drie bekerwedstrijden eindigden in ruime overwinningen, dit gaf hoop voor het nieuwe seizoen! Na een wisselvallige eerste seizoenhelft, waarin grote overwinningen werden afgewisseld met nederlagen en gelijke spelen eindigen we in de middenmoot. Dit was niet wat we ons van deze seizoenhelft hadden voorgesteld!

In de winterstop stopte Loes van L. en kwam Evelien over uit MO15-2. Vol goede moed begonnen we aan de tweede seizoenhelft!

Het team bestond daarop uit: Sas Staal (keeper), Britt Rozendal, Loes Siebelink, Ruth van Tuijl, Lynn Spekschoor, Jenny Goodin (verdediging), Yaira Teunissen, Vivianne Zwiers, Milou Rieks, Evelien Visbeek (middenveld), Bodine Horstman, Roos Bargeman, Laura van den Berg en Vera Coenraad (aanval).

Na 15 minuten in de eerste wedstrijd stonden we met 2-0 achter... Daarna lieten de meiden zien dat ze over veerkracht beschikten en kwamen terug tot 2-2. Vlak voor tijd misten we nog een grote kans op de 3-2, maar een gelijkspel was de juiste weergave van de hele wedstrijd. De tweede wedstrijd moesten we uit naar Longa MO15-1. In de eerste seizoenhelft hadden we ook tegen hen gespeeld en (onverdiend) verloren. De meiden waren dan ook op en top gemotiveerd en klaar voor revanche! Met een mooie 2-4 overwinning werd dat bevestigd!

Na 2 makkelijke en goede overwinningen moesten we vervolgens uit naar Arnhem om een wedstrijd te spelen tegen Arnhemse Boys. Zij waren nog ongeslagen en hadden alle wedstrijden ruim gewonnen. Na een tumultueuze en rare wedstrijd, waarin de meiden hebben gevochten als leeuwen, werd in de laatste minuut de winnende goal gemaakt! Een verdiende overwinning en een bevestiging dat we serieus mee konden doen voor het kampioenschap.

Hierna wonnen we ruim van Zelos MO15-1 (ook een concurrent) en wachtte ons de wedstrijd tegen wederom Longa, ditmaal MO15-2. Deze wedstrijd werd verdiend verloren na een onherkenbaar optreden, waarin alles tegenzat (o.a. een tijdstraf voor onze aanvoerder Loes voor een door niemand geziene overtreding). Opeens stonden we tweede en hadden we het niet meer in eigen hand.

Op de training bleven we hard trainen en aangeven dat we in ieder geval zelf alle wedstrijden ruim moesten winnen zodat we onszelf nooit iets konden verwijten, mocht Longa nog een fout maken. Dit gebeurde ook! Drie ruime overwinningen verder hoorden in de rust van onze wedstrijd dat Longa had verloren! Opeens kon het weer!

Afgelopen zaterdag was het dan zover! De meisjes waren zenuwachtig, de één na de ander moest naar de wc en had last van buikpijn en misselijkheid... Na een goede warming up begon de wedstrijd. Zenuwachtig, slordig en onherkenbaar... Zo kan ik de eerste helft omschrijven. Al na 1 minuut was een redding van Sas noodzakelijk. Toch kwamen we na 10 minuten op 1-0 (via Bodine), toen Laura vervolgens de 2-0 maakte leek het beslist. Zeker gezien het geringe aantal tegendoelpunten in dit seizoen. Niets was echter minder waar! Na de 2-1 uit een vrije trap, was het een minuut daarna 2-2. Zo gingen we ook de rust in.

In de rust gehamerd dat we ons eigen spel moesten gaan spelen, rustig moesten blijven en vooral moeten genieten van het moment met zoveel toeschouwers langs de lijn. Na een gelukkig 3-2 (eigen doelpunt) leek er een last van de meisjes af te vallen en toen vervolgens ook de 4-2 viel (via Vera) liepen we via Bodine 2x en Vera nog uit na een ruime 7-2 overwinning en was het kampioenschap binnen!

Opgelucht en blij vielen de meiden elkaar in de armen na het laatste fluitsignaal en werd het kampioenschap uitzinnig gevierd op het veld. Na een erehaag (door de tegenstander, super!) zochten de meiden de kleedkamer op. Na een paar minuten waren ze present in de kantine en onthaald door de ouders, grootouders, broertjes en zusjes en overige aanwezigen. Bram hield een korte toespraak (bedankt Bram!) en overhandigde een mooie beker namens de club. Daarna met treintje Bello door Lochem! Wat genoten ze! Mooi om te zien.

Al met al een geslaagd seizoen! Met 28 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van +38 (meeste doelpunten voor en minste tegen) kampioen geworden! Als eerste meisjesteam in de eerste klasse. Malini (leidster) en meisjes bedankt!

Helaas valt dit team volgend seizoen uit elkaar. In onze ogen een gemiste kans om als eerste meisjesteam in de geschiedenis van SP Lochem uit te komen in de Hoofdklasse.