MO13-1 begint bekercompetitie goed

We moesten nog een beetje aan elkaar wennen, de meiden en ik. Zij die vorig seizoen al in dit team zaten kregen ineens een nieuwe trainer/coach. De meiden uit MO11-1 van afgelopen seizoen fluisterden tegen oude teamgenootjes: “Frank is wel streng dit jaar”. Spelletjes leken plaats te maken voor de shuttle run (“oh nee!”). En dat terwijl we echt nog wel spelletjes (gaan) doen.
De eerste wedstrijd, uit tegen FC Zutphen MO13-1, kwam na vier trainingen. Snel dus, en voor een deel van onze speelsters ook voor het eerst op een heel veld. Het begin was rommelig. Veel rennen met de bal, blik gericht op de grond. Aanvallen waren spaarzaam. Gelukkig hebben we een paar meiden met een actie, en een goaltjesdief. Zo wonnen we met 0-1.
Weer twee trainingen later trokken we opnieuw naar Zutphen. De Hoven MO13-1 was deze keer de tegenstander. Weer veel ouders mee in ons kielzog, net als vorige week. Hartstikke leuk is dat! Vooral omdat ze positief zijn, en graag helpen waar nodig. Het ging alweer een stuk beter dan tegen FC Zutphen. We probeerden te combineren, echt aanvallen op te bouwen. Het lukte alleen nog niet zo. Gelukkig kunnen we voetballen, passeren en scoren. Dat merkte De Hoven na rust, toen we wegliepen naar 3-7. Iedereen blij, bij ons dan. We waren nu zeker geplaatst voor de knock-out fase.
Afgelopen weekend bezochten we Oeken/Brummen MO13-1. Daar waren ze onder de indruk van ons resultaat tegen De Hoven, zei de coach vooraf. Wij haalden glimlachend onze schouders op. Weer ging het beter dan een week eerder. We probeerden ook nu te combineren, en nu lukte het geregeld. We krijgen steeds meer oog voor elkaar. Langzaamaan weten we dat dribbelen leuk is, maar ook nuttig moet zijn. En op sommige plekken we dat beter niet doen. We kwamen 0-2 voor. Terecht. We speelden 50 van de 60 minuten op de helft van Oeken/Brummen. Één keer schoot er een bal doorheen. Dat betekende 1-2. Ineens werden we onrustig. Verloren steeds snel de bal. Zij schoten nog 1x op goal. De bal leek naast te gaan, maar hobbelde tegen de touwen, 2-2. Zij waren heel blij en trots. Wij waren reëel. We waren beter, maar wonnen niet. Lag aan ons. Jammer, maar we bekeren nog steeds verder.
De bekercompetitie was voor ons de oefenperiode. We wilden aan elkaar wennen. Dat is goeddeels gelukt. Zaterdag begint de competitie. We willen voetballend vooruit blijven gaan. Samen leren en plezier hebben. Dan gaan we wel zien hoe het loopt qua punten. Afstanden naar uitwedstrijden zijn nu groter dan in de beker. Hopelijk blijven de ouders ons wel volgen. Dat maakt voetballen nog leuker. Dan gaan wij ons best doen een mooi seizoen te draaien. Beloofd!

Frank Wielaard Trainer/coach MO13-1