JO13-1 op dreef!

Lochem JO13-1 heeft na het kampioenschap in de hoofdklasse de smaak van het winnen te pakken. In de winterstop hebben ze inmiddels al weer drie oefenwedstrijden gespeeld. Eerst tegen Winterswijk uit de derde divisie. Dit werd een koele 3-1 zege. Daarna tegen Rood Zwart die ongeslagen kampioen was geworden in de eerste klasse. Ook deze werd met 2-1 gewonnen.

Afgelopen zaterdag de derde wedstrijd en niet tegen de minste. Quick'20 Oldenzaal uit de tweede divisie, waartegen in de beker uit nog met 1-1 gelijk werd gespeeld kwam nu in Lochem op bezoek. Lochem zat er vanaf het begin gelijk goed bovenop, het veld werd klein gehouden en Quick kreeg geen ruimte om tot goed spel te komen. Lochem creëerde daarentegen wel een overwicht en dat resulteerde ook in kansen die door goed keeperswerk van de doelman van Quick werden gepareerd. Quick kreeg eind van de eerste helft ook een goede kans maar die werd door Quinten knap uit de hoek getikt. In het begin van de tweede helft zette Lochem het overwicht dan toch om in een voorsprong. Quick kreeg een aanval van Lochem niet onder controle en Chris knalde vanaf een meter of 10 de bal net aan de goede kant van de paal binnen. Daarna hield Lochem de druk op de bal en kwam niet meer in gevaar. Er werd geen kans meer weggeven. Een knappe overwinning. De jongens zijn echt lekker bezig, elke keer weer een echte teamprestatie en we zijn dan ook benieuwd hoe ze het er na de winterstop van af gaan brengen in de promotiepoule.

Gerben