• Sportclub Lochem MO13-1 - Dinxperlo MO13-1

MO13-1 verliest maar speelt heel goed

Natuurlijk hebben de meiden ook over de eerste wedstrijd die we verloren een verslag gemaakt. Ik had alleen even geen tijd om het te plaatsen, en op maandag is het verslag in mijn jaszak verregend. Dus schrijf ik nu een kort verslag van dit duel. Want we schrijven altijd een verslag.

We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Dinxperlo won tot onze wedstrijd alles met 6-0 of meer. We hadden onze tactiek wat aangepast. En afgesproken dat we onze beste wedstrijd van het seizoen gingen spelen. En als we goed zouden verdedigen, onze wedstrijd geslaagd zou zijn. Dat ging allemaal goed.
De aangepaste tactiek werkte. We voetbalden, en vooral verdedigden, heel goed. In de eerste helft merkten we dat, als wij de bal hadden op hun helft, ze heel nerveus werden. Dat waren ze duidelijk niet gewend.
Dus spraken we in de rust af dat we meer zouden aanvallen. En proberen te scoren. Dat ging een kwartier heel goed. We kregen een paar kansen, maar scoorden niet. En toen viel er een bal ineens goed voor hun in ons strafschopgebied. En hun kans vloog er meteen in. Vlak voor tijd werd het nog 0-2.
De eerste nederlaag van het seizoen was een feit. Maar we verloren met het hoofd omhoog. De meiden waren ook echt tevreden met hoe ze hadden gespeeld. En terecht. Ze hebben laten zien waar ze toe in staat zijn.

Frank Wielaard