• VV Montferland 1 - Sportclub Lochem 1

Montferland uit

Na de pijnlijke en onnodige nederlaag vorige week tegen vv Doetinchem (2-1), konden we dit vandaag proberen recht te zetten tegen VV Montferland. VV Montferland is een nieuwe fusieclub uit Sint Joris (Braamt) en Zeddam. We vertrokken naar Zeddam op deze herfstdag (nat en koud) met een voltallige selectie en begonnen vol moed op het zwaar bespeelbare veld.

Ook een groot aantal Lochem-supporters hadden de weg naar Zeddam gevonden om ons te komen aanmoedigen, klasse. We begonnen, zoals ook tegen Doetinchem, met veel balbezit en proberen om de tegenstander meteen achteruit te drukken. De tegenstander zakte in maar uit een spaarzame counter scoorde FC Montferland de 1-0, en liepen we, net als tegen Doetinchem, weer achter de feiten aan. We bleven de bovenliggende partij maar dit resulteerde niet in doelpunten en daardoor gingen we de rust in met een achterstand.

Na de zaken nog eens goed doorgesproken te hebben in de rust, gingen we de 2e helft meteen weer volgas van start en stapelden de kansen zich op. We hadden een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen, deze werd enigszins fortuinlijk door Rico ingeschoten. Nu de ban eindelijk gebroken was hoefden we niet meer lang te wachten voordat we de 1-2 er in schoten door Bas na een assist van Etienne. We verzuimden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien door de vele kansen niet te benutten. De tegenstander begon met een slotoffensief maar veel kansen leverde dit niet op. Rico scoorde in de 84e minuut uit een corner de 1-3 en hierdoor was de wedstrijd beslist. Door een eigen doelpunt van Lochem kwam de tegenstander nog wel op 2-3 maar echt aandringen deden ze niet. In de 96e minuut scoorde Bas nog de 2-4 en vlak daarna fluit scheidsrechter Kok voor het eindsignaal en hierdoor gaan de 3 punten mee naar Lochem, eindstand 2-4.

Positieve aan deze wedstrijd was dat we veel kansen creëerden, maar helaas moeten we eerst onnodig op achterstand komen waardoor we de achtervolging in moeten zetten. De volgende wedstrijd is in Lochem op 13 oktober tegen VVO en we hopen dat het publiek in grote getale aanwezig zal zijn.

Mochten er nog supporters zijn die het 1e elftal willen sponsoren, meld je dan bij één van de spelers om een contract in te vullen, en maak kans op mooie prijzen op de gezellige feestavond aan het einde van het seizoen.