• Sportclub Lochem 013-2 - Markelo JO13-1

Overtuigende winst voor Lochem

Zaterdag 23 november op de schappelijke tijd van 11.00 uur traden onze jongens aan tegen Markelo. Een vluchtige blik op het hoofdveld deed ons even denken dat het had gevroren… Maar het was een goede lading zand dat was opgebracht. Dit moet het veld de winter door helpen.
Daar waar een supporter de agenda en de klok niet helemaal goed had afgestemd, had de scheidsrechter dat wel. Om 11.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal en nog geen vijf minuten later moffelt Storm de bal in het doel. Geen elegantie, geen sierlijkheid, gewoon lekkere doeltreffendheid en Lochem op een lekkere 1-0 voorsprong. Je had erbij moeten zijn ;.)
Lochem is beter, beter in de duels, beter in het overnemen… Een genot om naar te kijken, er wordt lekker gevoetbald. Daar waar de supporters dit keer opvallend rustig zijn in hun uitingen, laten onze boys niets heel van Markelo in de eerste helft. Chiel scoort de 2-0, Thomas de 3-0 en Brent de 4-0. Een welverdiende rust volgt.
De spelers vertrekken naar de kleedkamer voor een bekertje ranja en de supporters sluiten aan in de rij voor koffie of thee. Zo ook de supporters van Markelo. Die kunnen wel iets rustgevends gebruiken, zeiden ze zelf. Er wordt zelfs gekauwd op een zakje rooibosthee…tegen de spanning.
De tweede helft. Was het dan toch de thee? Of waren het de supporters van Markelo, die zich de tweede helft anders opstelden? Lochem kreeg in ieder geval geen bal meer in het doel. Er waren wel kansen… Goede kansen ook. Markelo is niet echt gevaarlijk geweest. Of ja, alleen even toen ze de grensrechter omver wilden schieten. Maar geen tegendoelpunt voor Lochem. Eindstand 4-0. Toppie boys!

Van een supporter!