• Ruurlo JO13-2 - Lochem JO13-2

Lochem wint overtuigend de eerste bekerwedstrijd!

De eerste bekerwedstrijd voor 013-2 tegen Ruurlo stond vandaag op het programma. Het zonnetje brak door op Sportpark de Elze, waar om 10:25 verzameld zou worden. Het hele team op tijd aanwezig, fit en gekleed zoals de leiding het graag ziet, uniforme trainingspakken en gymschoenen, met de discipline zit het wel goed.

Op naar Ruurlo alwaar de 011-1 van Lochem het goede voorbeeld gaf door ruim te winnen. Na de aftrap was het Ruurlo dat het sterkst begon aan de wedstrijd. Tot grote kansen leidde dat niet, door goed verdedigend werk van de middenvelders en verdedigers van Lochem. Na een minuut of 10 kwam de wedstrijd meer in balans, Lochem werd sterker. Met combinatievoetbal, waar veel op getraind wordt door de jongens, werd het vijandelijke doel keer op keer gezocht, maar de keeper van Ruurlo bleek lastig te passeren vandaag. Uiteindelijk kwam na een corner de bal voor de rechter van Thomas, die verwoestend uithaalde, onhoudbaar. Met de 0-1 op het bord werd de rust gehaald.

In de tweede helft werd het overwicht van Lochem steeds groter en binnen no time liep de score uit na 0-3. Een prachtige kopbal van Storm uit een hoekschop en een intikker van Chiel na een voorzet van Brent, die via paal en lat voor zijn voeten viel. Niet alleen de voetballers op het veld waren in hun element, dat moet zeker ook gezegd worden over grensrechter Bert, die foutloos was vandaag. De eerste 5 minuten nog wel een strak gezicht, want wel zenuwachtig, maar dan zo’n wedstrijd vlaggen, petje af. Bert, jij wordt de vaste grens van dit team, kan niet missen!! Uiteindelijk liep de score op het veld uit naar 0-6, via doelpunten van Brent, Diede en Storm.

Al met al een goede wedstrijd, maar wat is dat veld toch groot he jongens. Lekker hard doortrainen en spelen zodat ook de conditie vooruit gaat en dan gaat het helemaal goed komen.

Maandagavond wordt de tweede bekerwedstrijd gespeeld tegen DEO 013-1.

Tot dan!