• vv VIOD JO15-1 - Sportclub Lochem JO15-1

YES!! We zijn door!

Woensdag 24 April: de dag van de halve finale van de Achterhoek Cup, in Doetinchem op terrein van vv VIOD tegen VIOD JO15-1. Vv VIOD is de organisator van de Achterhoek Cup.

Bij de start van de Cup wedstrijden in september  zagen we dit puur als oefenwedstrijden. Maar we bleven maar winnen en stuitten nu dus op Viod JO15-1 en ik zal je zeggen het is nu geen oefenen meer, maar een echte halve finale! En die wilden we natuurlijk allemaal winnen om de finale te halen.
Met die gedachte zijn we op ons gemak in de auto’s gestapt om daar een uur voor de wedstrijd aan te komen en ons rustig om te kleden en warming up te gaan doen. Nog even alle zaken doorgenomen in de wedstrijdbespreking en gezegd dat ze alles moesten geven om de winst te kunnen pakken. Nou de koppies stonden allemaal de goede kant op en tijdens de opkomst van de spelers werden alle namen van de spelers genoemd (het leek wel de Champions League). Wat een sfeer!

De wedstrijd kon beginnen. We speelden een eerste helft waarin we niet het beste van ons lieten zien, het tempo lag te laag en we gingen niet voetballen. We toonden wel de benodigde inzet. Met een aantal kansjes kwam de grootste van Jesse: een kopbal van deze dappere strijder viel, helaas voor ons, op de lat van VIOD en zo bleef het tot de rust 0-0.

In de rust gezegd dat we moesten gaan voetballen, met zijn allen moeten blijven strijden en het geduld moeten bewaren om straks de kansen wel te verzilveren. Nou en dat gebeurde! 15 minuten na de rust schoot Jesse de bal buiten de 16 meter gebied stijf in de kruising. Wat een ontlading 0-1!
Toen het daarna begon te regenen met onweer was het al snel duidelijk dat de goed leidende scheidsrechter uit Ulft de wedstrijd (tijdelijk) moest staken met nog 15 minuten op de klok.
Een beslissing waar ik ook volledig achterstond omdat voetballen met onweer onverantwoord is. Gelukkig trok het onweer weg en kon de wedstrijd na een half uur worden hervat.

Na de hervatting kwamen we door Kane, met een mooi geplaatst schot op 0-2. Kort daarna kwam de bal buiten de 16 meter voor de voeten van Sven en die haalde direct en vol uit en als een granaat sloeg deze binnen in de linker kruising: 0-3. Wat een ontlading in het veld, op de bank en bij de vele meegereisde supporters/ ouders/opa’s en oma’s. Er waren zelfs een paar dames van het damesteam dat ik train aanwezig. Grote dank aan al deze steun deze voetbalavond. Dat het nog 1-3 werd was voor ons een formaliteit.

We hebben de finale gehaald, wat een goed gevoel geeft ons dat!! Hoe vaak maak je dit als speler of trainer mee. Ook wil ik mijn leiders Paula en Ilse bedanken voor al het regelwerk rondom deze halve finale en Mark die bij mij op de bank plaats nam en met wie ik zo tijdens de wedstrijd over het spelletje kon praten en overleggen.

En nu...........
DE FINALE OP ZATERDAG 22 JUNI OM 15.00 UUR OP HET TERREIN VAN VIOD IN DOETINCHEM .... Reünie/ GSV JO15-1 - SPORTCLUB LOCHEM JO15-1G

Hopelijk is onze Norah dan hersteld van haar knieblessure en weer te zien binnen de lijnen

Groeten