• gaat de training door?

  • gaat de training door?

Het is winter in Nederland en dat gaat gepaard met de nodige neerslag, Vanzelfsprekend heeft dat gevolgen voor de staat van onze velden. Bram van Enckevort heeft voor ons uiteengezet wanneer we wel en niet op het veld terecht kunnen.

Na de heftige sneeuwval van het afgelopen weekend zal Bram even duidelijkheid geven over het gebruik van de velden onder verschillende weersomstandigheden.

Sneeuw
Als er een sneeuwlaag ligt op de velden van enkele centimeters (lees: de witte lijnen op het kunstgrasveld zijn niet meer zichtbaar) dan mogen de velden niet meer gebruikt worden, dus ook het kunstgrasveld niet.

Vorst
Bij vorst geldt dat als veld 3 bevroren is, dat dat veld niet te gebruiken is. Als de dooi intreedt dan moet het veld wel volledig (en dus niet alleen de toplaag) ontdooid zijn. Het kunstgras mag bij lichte vorst (tot -5 ) worden gebruikt.

Regen
Bij regen wordt veld 3 per dag gekeurd. Door de combinatie van weersomstandigheden en het intensieve gebruik in de afgelopen maanden is veld 3 flink achteruit gegaan. De komende 2 weken wordt (veel) regen verwacht en om het veld nog een beetje te beschermen kan het dus zijn dat het afgekeurd wordt op een moment dat je dat wellicht niet zou verwachten.

Er zal binnenkort een uitgebreid bodemonderzoek worden gedaan om vast te stellen wat we de komende tijd moeten en kunnen doen om veld 3 verder te verbeteren. Dat gaat zover dat we niet kijken naar het veld als geheel maar dat bij wijze van spreken per m2 gekeken wordt wat er gedaan moet worden. Op verschillende plekken wordt dan op verschillende manieren met verschillende methodes het veld bewerkt, bemest en ingezaaid. De maairobots zullen waarschijnlijk begin maart weer terugkomen.

Mochten er nog vragen zijn, stuur Bram gerust een appje.