• Voetbalschool

Sportclub Lochem Voetbalschool

Al jaren bestaat bij Sportclub Lochem de Sport In, een inlooptraining voor kinderen vanaf 4 jaar. Op zaterdagmorgen worden daar op een speelse en laagdrempelige manier de eerste voetbalbeginselen geleerd aan de allerjongste spelertjes. Als een speler 6 jaar is geworden, wordt hij of zij ingedeeld in een "Onder 8" of "Onder 9" team en gaan ze meespelen in de KNVB-competitie. Uit deze opzet komen al jaren goede voetballertjes voort.

Opleiden bij Sportclub Lochem
Een goede jeugdopleiding is de levensader van de club en van essentieel belang voor een goede voetbaltoekomst. De eerste jaren (Sport-In, Voetbalschool, onder 8, 9, 10 en 11) zijn erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van spelers. Bij Sportclub Lochem streven we bij de jeugd naar zoveel mogelijk balcontacten, zowel tijdens de training als in de wedstrijd. Zodoende hebben kinderen plezier in het voetbal en leren ze baas over de bal te worden.

Voetbalschool Sportclub Lochem
Op ons sportpark De Elze klinken op zaterdagmorgen de stoere klanken van The Final Countdown van Europe. De teams betreden vol trots het hoofdveld van ons sportpark. Een internationaal jeugdtoernooi? Nee, het is de interne competitie voor pupillen, oftewel de Voetbalschool Sportclub Lochem.

Het idee is om kinderen vanaf 6 jaar, in de visie van het KNVB-masterplan, te leren voetballen in een interne 4:4 competitie. Dus in kleine partijtjes, binnen de eigen vereniging, op zaterdagmorgen op het hoofdveld. De veldjes zijn klein met een afmeting van 20 bij 30 meter, hierdoor komen de spelers dus veel vaker aan de bal en er zijn meer doelpogingen. En scoren is natuurlijk het leukste dat er is. Er staan minder spelers in het veld en dat vergroot het overzicht. Al met al is de betrokkenheid bij het spel veel groter dan in een groot veld met 7:7.

Afhankelijk van het aantal leden worden teams gevormd van 4 of 5 voetballers. Dit zijn vaste teams die een interne competitie spelen. Iedere zaterdag spelen de teams 2 wedstrijden van elk 2 x 10 minuten. Er gelden de bekende 4:4 regels: geen inworp, maar intrap of indribbelen, geen scheidsrechter in het veld, maar wel wedstrijdbegeleiding en na een doelpunt in het midden het spel hervatten. Tijdens de wedstrijden géén coaching, maar wel direct na de wedstrijd.
Het is belangrijk dat wat betreft sterkte, de teams redelijk gelijkwaardig samengesteld worden. Om deze reden kan zo nodig ook gedurende de competitie een team aangepast worden.
Na de winter- en/of zomerstop vormen de spelers, die er voetbaltechnisch aan toe zijn, een nieuw team dat in de KNVB-competitie gaat meespelen. De overige kinderen blijven in de Voetbalschool en uit de Sport-In stromen weer nieuwe spelertjes door.
Zo wordt de Voetbalschool Sportclub Lochem een belangrijke schakel in het opleiden van jonge voetballertjes, waarbij het spelplezier en de vele balcontacten centraal staan.

Aanmelden
Wil jij ook graag lid worden van de Voetbalschool Sportclub Lochem, dan kun je contact opnemen met Wim Gersen.

Uitslagen, standen en programma van de voetbalschool