• Ook De Allerjongsten Doen Mee

  • Ook De Allerjongsten Doen Mee

Sport-In bij Sportclub Lochem

Voetballen is voor veel kinderen een leuke sport. Lekker samen buiten bezig zijn met een bal. Door samen te sporten maak je kennis met andere kinderen en leer je nieuwe vriendjes kennen.

De Sport In bij Sportclub Lochem is een inlooptraining voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, die graag willen leren voetballen, of eens willen kijken of ze voetballen leuk vinden. Door veel met een bal te spelen, krijgen de kinderen veel balgevoel en leren ze gaandeweg samen te spelen. De trainingen zijn op zaterdagmorgen van 09:45 uur tot 10.45 uur onder begeleiding van een vast team van trainers, die de kinderen met veel enthousiasme de beginselen van het voetballen leren.

Na afloop van de training drinken we samen een beker ranja. De training is gratis en er is geen verplicht lidmaatschap. Om een goed inzicht te hebben in de ledenlijst vragen wij wel naar de naam, adres en geboortedatum van nieuwe spelers.
De spelers van de Sport In worden elk seizoen uitgenodigd om, samen met de spelers van de Voetbalschool deel te nemen aan het Sinterklaasfeest op de vrijdagavond voor 5 december in ons clubgebouw Het Bastion en de PaasPret op de zaterdag voor Pasen.
Bij de Sport In staat plezier voorop!

Voor elke zomer- en winterstop wordt in overleg met de trainers door de coördinator Sport In en Voetbalschool vastgesteld welke kinderen van 6 jaar doorstromen naar de Voetbalschool. Vanaf dat moment volgt een verplicht lidmaatschap en gaan de kinderen op een vaste dag per week trainen en op zaterdagmorgen een onderlinge 4 tegen 4 competitie spelen.
De ouders van de betreffende kinderen worden hierover voorafgaand door de coördinator geïnformeerd.

Kom gerust eens kijken of meedoen op zaterdagmorgen!
Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Ingrid Hondshorst-Haverkamp.

Sportclub Lochem Voetbalschool


Op ons sportpark De Elze klinken op zaterdagmorgen de stoere klanken van The Final Countdown van Europe. De teams betreden vol trots het hoofdveld van ons sportpark. Een internationaal jeugdtoernooi? Nee, het is de interne competitie voor pupillen, oftewel de Voetbalschool Sportclub Lochem.

Het idee is om kinderen vanaf 6 jaar, in de visie van het KNVB-masterplan, te leren voetballen in een interne 4:4 competitie. Dus in kleine partijtjes, binnen de eigen vereniging, op zaterdagmorgen op het hoofdveld. De veldjes zijn klein met een afmeting van 20 bij 30 meter, hierdoor komen de spelers dus veel vaker aan de bal en er zijn meer doelpogingen. En scoren is natuurlijk het leukste dat er is. Er staan minder spelers in het veld en dat vergroot het overzicht. Al met al is de betrokkenheid bij het spel veel groter dan in een groot veld met 6:6.

Afhankelijk van het aantal leden worden teams gevormd van 4 of 5 voetballers. Dit zijn vaste teams die een interne competitie spelen. Iedere zaterdag spelen de teams 2 wedstrijden van elk 2 x 10 minuten. Er gelden de bekende 4:4 regels: geen inworp, maar intrap of indribbelen, geen scheidsrechter in het veld, maar wel wedstrijdbegeleiding en na een doelpunt in het midden het spel hervatten. Tijdens de wedstrijden géén coaching, maar wel direct na de wedstrijd.
Het is belangrijk dat wat betreft sterkte, de teams redelijk gelijkwaardig samengesteld worden. Om deze reden kan zo nodig ook gedurende de competitie een team aangepast worden.
Na de winter- en/of zomerstop vormen de spelers, die er voetbaltechnisch aan toe zijn, een nieuw team dat in de KNVB-competitie gaat meespelen. De overige kinderen blijven in de Voetbalschool en uit de Sport-In stromen weer nieuwe spelertjes door.
Zo wordt de Voetbalschool Sportclub Lochem een belangrijke schakel in het opleiden van jonge voetballertjes, waarbij het spelplezier en de vele balcontacten centraal staan.

Aanmelden
Wil jij ook graag lid worden van de Voetbalschool Sportclub Lochem, dan kun je contact opnemen met Ingrid Hondshorst-Haverkamp.