• Het tweede kunstgrasveld komt er! Het is ons gelukt!

Met een gezamenlijke inspanning en een fantastische opbrengst van bijna € 80.000 is het ons gelukt: de financiering voor het tweede kunstgrasveld is rond. Alle particuliere donateurs, sponsoren en leiders die teamacties hebben georganiseerd: geweldig bedankt!!! De JO10-2 bracht het meeste geld binnen in de teamacties en won de VIP-trip.

Bijenhotels, voetballen, ontbijtjes, lege flessen, saucijzenbroodjes, autowassen: de teamacties toonden aan dat onze vereniging niet alleen gek is van voetbal, maar ook heel creatief en betrokken is. Op het platform kwamen dagelijks donaties binnen. Soms vergezeld van grappige of lieve tekstjes van de gulle gever. “Ook ik wil graag wat bijdragen van mijn eigen geld!! Omdat ik voetbal het leukst vind om te doen.” Dat schreef Lenn Rensink van de JO12-1. Opa’s en oma’s moedigden hun kleinkinderen aan, mysterieuze donateurs lieten raadselachtige teksten achter. Het was superleuk om via het platform te volgen waar iedereen druk mee was. De JO10-2 bracht het meeste geld bijeen in de teamacties: € 1.815,-. Geweldig gedaan! Zij winnen een VIP-trip naar een BVO. De komende week gaan we nog stemmen voor het team met de meeste ludieke actie, want ook dat team wint de VIP-trip.

Aanleg start komende weken
Na de Algemene Ledenvergadering van 24 april is er hard gewerkt. De crowdfunding ging van start en er zijn offertes aangevraagd bij vijf mogelijke leveranciers. We hebben gekozen voor de partij die kwalitatief het beste is en de laagste prijs had. Dit bedrag ligt ruim binnen het bedrag waarmee de ALV heeft ingestemd. Daarom kunnen we de komende weken starten al de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het tweede kunstgrasveld. Als alles meezit, voetballen we na de zomer al op het nieuwe veld. Voor veel spelers en trainers is dat een zegen, want we hebben al een hele tijd te weinig ruimte om ieder team optimaal te kunnen laten trainen. Als er wedstrijden doordeweeks moeten worden ingehaald, is dat helemaal een probleem. Bovendien moet natuurgras in de zomer ten minste 10 weken onbespeeld blijven om de kwaliteit te behouden. De beschikbaarheid van onze velden wordt er in de toekomst niet beter op: onze zomers worden steeds droger en natuurgras is daardoor steeds kwetsbaarder. Met een tweede kunstgrasveld worden we veel minder kwetsbaar.

Donatie voor vijf jaar
In het plan voor de financiering van het veld, is rekening gehouden met € 72.000 uit de wervingsactie. Op het platform is inmiddels bijna € 60.000 bij elkaar gebracht. De overige € 20.000 zijn door een particuliere donateur ingebracht. Deze donateur droeg € 25.560 euro bij aan de actie, verdeeld over vijf jaar. Alleen het eerste jaar is nog meegeteld op het platform. De anonieme donateur sprak de wens uit dat de club de komende jaren werk maakt van verduurzaming en vergroening.


Doneren kan nog steeds

Het crowdfundingplatform blijft de komende weken in de lucht. Er kan nog steeds gedoneerd worden. Daarmee kunnen we het bedrag dat we moeten lenen voor de aanleg van het tweede kunstgrasveld, nog verder omlaag brengen.