• Vacature Hoofdtrainer Vrouwen 1

Aan het einde van seizoen 2021 - 2022 neemt Henk Hagen afscheid als trainer van het 1e vrouwenteam van Sportclub Lochem. Daarom zoekt Sportclub Lochem voor het volgende seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor Sportclub Lochem Vrouwen 1

Profielschets Hoofdtrainer Sportclub Lochem 

Sportclub Lochem is een bruisende voetbalvereniging boordevol ambitie die al jaren flink groeit. Met ruim 1.000 leden en vrijwilligers wordt er zowel door de week als in het weekend volop gevoetbald, zowel prestatief als recreatief. 

In 2018 lanceerde onze club het nieuwe beleidsplan ‘iedereen doet mee’. Hoofdbestanddelen uit het plan: investeren in de kwaliteit van het voetbal in de diepte én de breedte (‘een goede trainer voor iedereen’), uitbreiding van het vrijwilligerskader, verbetering van de faciliteiten en van de communicatie. 

We maken onze ambities waar

Sindsdien hebben we flinke stappen gezet. Zo hebben we geïnvesteerd in onze accommodatie: we hebben sinds dit seizoen een tweede kunstgrasveld, het onderhoud van de grasvelden is verbeterd en dankzij ultramoderne LED-verlichting zijn de omstandigheden voor trainingen en wedstrijden 365 dagen per jaar perfect.

Daarnaast investeren we volop in het voetbaldeel. Zo hebben we sinds twee jaar een hoofd jeugdopleidingen, leiden we intern trainers op en hebben we een nieuwe structuur en plannen neergelegd voor de voetbal(technische) begeleiding en ontwikkeling.

 

Ook in het vrouwenvoetbal zijn we ambitieus

De afgelopen jaren is het meiden- en vrouwenvoetbal flink gegroeid bij onze vereniging en inmiddels zijn er ruim honderd voetballende meiden en vrouwen actief. Een deel van de spelende (jeugd)leden zet zich in als jeugdtrainer of scheidsrechter. Meiden en jongens spelen in de pupillen gemengd. Bij de junioren is er in alle standaardleeftijden (MO13, MO15, MO17 en MO19) een meidenteam. Daarnaast spelen in sommige specifieke gevallen meiden bij de junioren in een gemengd team. Op dit moment voetballen 5 juniorenmeiden ook in diverse regioselecties.

 

Bij al deze ambities past een ambitieuze en gedreven trainer/coach voor het 1ste Vrouwenelftal voor het seizoen 2022-2023. Het 1ste Vrouwenelftal, uitkomend in de 3de klasse zaterdag, bestaat uit enthousiaste, voornamelijk jonge speelsters. 

 

Onze nieuwe hoofdtrainer Vrouwen 1: 

 • is verantwoordelijk voor het tijdig samenstellen van de selectie, in samenwerking met het Bestuurslid TC Senioren en de Technische Commissie (TC)
 • is communicatief vaardig en verstaat de kunst jonge spelers te motiveren en voetballend beter te maken;
 • verzorgt de trainingen (maandag- en woensdagavond) van het 1ste Vrouwenelftal;
 • begeleidt en coacht alle wedstrijden van het 1ste Vrouwenelftal;
 • speelt een belangrijke rol in de doorstroming van talentvolle jeugd naar het 1ste Vrouwenelftal en stemt daarover intensief af met de trainer van MO19-1, het Bestuurslid TC Senioren, de TC en het Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO);
 • helpt en denkt graag mee bij het opzetten van een opleidingsplan in het meidenvoetbal.

 

Onze ideale kandidaat: 

 • is in het bezit van minimaal het trainersdiploma UEFA C/TC3 of heeft de ambitie dat diploma binnen afzienbare tijd te halen.
 • heeft ervaring op het gebied van coaching, begeleiding en trainingen (van oudere junioren/jonge senioren (vrouwen);
 • is gericht op doorstroming van eigen jeugd en heeft tot doel om speelsters en zichzelf verder te ontwikkelen;
 • is ambitieus en heeft voldoende oog voor de verenigingsstructuur/cultuur waarin prestatie en plezier samen op gaan;
 • communiceert gemakkelijk en eerlijk met speelsters, begeleiding en de rest van de vereniging;
 • is zichtbaar betrokken bij de hele vereniging en heeft een uitermate positieve en sociale houding;
 • hoewel mannen en vrouwen bij ons gelijke kansen hebben, zou een vrouw op deze functie uitstekend passen.

 

Pas jij in dit ambitieuze profiel? En ben jij een van voetbal bezeten, sociaal vaardige trainer die ons gaat helpen verdere stappen te zetten? Stuur dan je reactie naar onze voorzitter, Jakob Boelens: voorzitter@sportclublochem.nl. Voor meer informatie kun je altijd even met hem bellen: 06 51 45 31 78.