• Lochem wint overtuigend van Vaassen: 3-1

Het was even schrikken vanmiddag bij de opening van Sportclub Lochem 1 - Vaassen 1: want niet Lochem maar Vaassen opende de score in het eerste kwartier van de eerste helft met 0-1 en wist daarna Lochem zeker een dikke twintig minuten op afstand te houden.

Het was zoeken naar de gelijkmaker, naar gaten in de stevige defensie. Het jagen op het doel werd uiteindelijk beloond: Nick Brigg scoorde net voor rust de gelijkmaker, en de flow zat er lekker in: nog geen vier minuten later was het 2-1 door Etienne de Jager, die zijn eerste treffer maakte in het eerste van Lochem.

De tweede helft was het prijsschieten en -koppen in de zestien van Vaassen, vooral door het kwartet Schooltink, de Jager, Brigg en Lammerdink. Na een perfecte voorzet op rechts van Thomas Meurs en een bijna-goal, een prachtige volley van Rico Lammerdink, viel de bal voor de voeten van Brigg die 'm vol op de wreef langs iedereen wist te suizen.

De stand eindigde in een verdiende 3-1. En Lochem verlengde daarmee de zegereeks waar het overtuigend mee bezig is.