• SP Lochem teams in de spotlights

We zijn halverwege het seizoen. Fase 2 zoals we dat tegenwoordig noemen is afgelopen en we zijn hartstikke trots op de prestaties van onze geel-blauwe helden. Een aantal teams is bovenaan geëindigd en verdient het om extra in het zonnetje gezet te worden. 

Ladies first natuurlijk! MO17-1 is nummer 1 in de 1e klasse. In de laatste wedstrijd werd Longa MO17-1 verslagen. Wst een topteam! De meiden gaan na de winter hopelijk naar de Hoofdklasse, dat zou een prachtige ervaring zijn voor het Lochemse meidenvoetbal en een nieuwe stap in de mooie weg die we als club zijn ingeslagen. 

En dan de mannen, te beginnen met JO11-2. Onder de bezielende leiding van onze pupillen-fluisteraar Mike (alles wat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen) hebben we hier te maken met een groep jongens die een mooie basistechniek combineren met een fantastische wedstrijdinstelling. In Voorst werd in een bij vlagen bloedstollende wedstrijd de 1e plek veilig gesteld. 

En vervolgens JO13-1. Er moest gewonnen worden van Longa JO13-1. In een open wedstrijd met kansen over en weer en de nodige hachelijke  momenten voor het SP Lochem doel wisten de Lochem boys de overwinning toch over de streep te trekken. Een paar geweldige schoten uit de tweede lijn maakten het verschil , deden de bloeddruk van enkele ouders uiteindelijk dalen en zorgden voor dolle vreugde en ontlading na afloop. 

JO14-2, wat een toppers! In een direct duel om de 1e plek met DZC JO14-4 werd in Doetinchem soeverein met 0-3 gewonnen. Echt knap gedaan van de jongens maar ook van de jonge trainers Sam en Levi. Chapeau!

En wat dacht je van de mannen van Bram Kreunen, JO15-2? Door een aantal onverwachte meevallers met uitslagen van concurrenten en vooral door een zwaarbevochten en zeer knappe overwinning in en tegen Zutphen op de laatste speeldag, gesteund door een schare fans van 15-1 die er een forse fietstocht voor ondernamen, zijn de mannen gewoon als 1e geëindigd. Klasse gedaan!

En last but not least het vlaggenschip van de JO17, onze JO17-1. 7 overwinningen op rij in de Hoofdklasse, dat is ongekend en betekent dat zij na de winterstop divisie gaan spelen. Aan de bak dus want dat wordt een mooie uitdaging voor de mannen van Casper Markvoort. 

We gaan even bijkomen van al deze belevenissen maar in de loop van januari 2024 begint het allemaal weer en hopen we weer op mooie apotheoses in mei en juni.

Op zaterdag is het goed toeven op de Elze. Kom kijken naar zoveel leuks en zoveel uitdagingen: zaterdagochtend naar het pure spelplezier van de pupillen, in de middag naar onze junioren en niet te vergeten de meiden, en natuurlijk onze zaterdag seniorenteams vrouwen1,  zat2 en zat3.