• We gaan weer voetballen! Wel nog goed opletten!

We gaan weer voetballen! Vanaf 5 juni start de regiocup en worden er weer wedstrijden gespeeld. Dat is supernieuws natuurlijk! Hou er wel rekening mee dat nog niet alles mag.

Want hoewel Nederland langzaam van het slot gaat, gelden er nog steeds verschillende corona-maatregelen. Hieronder in het kort hoe we daar als Sportclub Lochem mee omgaan.

Kleedkamers weer open
De kleedkamers gaan zaterdag weer open voor de wedstrijden en vanaf volgende week geldt dat ook voor de trainingsavonden. Ook de douches mogen weer gebruikt worden. Uiteraard houden we rekening met de regels die er eventueel nog gelden. Er komt daarvoor een kleedkamerindeling.

Kantine na de zomer weer open
Ondanks de versoepelingen hebben we als bestuur besloten dat de kantine voorlopig dicht blijft. De vernieuwde kantine gaat begin van komend seizoen weer met een klapper open. Houdt de socials dus in de gaten. Kun je niet wachten om samen met je teamgenoten een drankje te doen? Ga dan bij onze trouwe sponsoren op het terras zitten en geniet van het gezellig samenzijn.

Teamlid besmet? Contact met de GGD
In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Chauffeurs bij uitwedstrijden mogen blijven kijken
Rij-ouders naar een uitwedstrijd worden aangemerkt als teambegeleiding en hebben daarom toestemming om op de sportaccommodatie te zijn. Het is de bedoeling het aantal rij-ouders zoveel mogelijk te beperken.

Klaar met je training of wedstrijd? Dan snel naar huis
Sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit worden gezien als toeschouwers. Zij dienen de sportaccommodatie na de sportactiviteit zo snel mogelijk te verlaten.

Nog geen publiek bij trainingen of wedstrijden
Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.