• update coronamaatregelen per 13 oktober

Nadat we de competitie in september weer vol enthousiasme konden hervatten, zijn er met de maatregelen van 14 oktober weer nieuwe restricties van kracht voor de sport. Ook voor Sportclub Lochem. Voorlopig is er geen competitievoetbal en zijn de kantine, douches en kleedkamers gesloten.

Voor onze vereniging hebben we de volgende afspraken gemaakt:

Jeugd
De jeugd van SP Lochem mag gewoon doortrainen. Dit geldt ook voor (alle spelers van) de O19-teams. Ook zijn onderlinge wedstrijdjes toegestaan. Het hogere doel is om de jeugd zoveel mogelijk aan het voetballen te houden in deze roerige tijden.

Dat betekent in de praktijk het volgende:

maandag t/m vrijdag

1. We volgen het bestaande trainings-schema
  2. Er wordt geen gebruik gemaakt van kleedkamers, er kan dus ook niet gedoucht worden

zaterdag
  1. De voetbalschool en Sport-Inn gaan gewoon door zoals ze de afgelopen periode hebben gedaan
  2. Het is ontzettend jammer dat de competitie is stil gelegd maar gelukkig mogen we met de jeugd actief blijven. We willen als voetbalclub ook graag allemaal op zaterdag voetballen. En dat gaan we ook doen! Met z’n allen. Vanaf zaterdag 24 oktober gaan JO8 t/m JO19 allemaal onderlinge wedstrijden spelen. Elk team heeft een wedstrijd. Het programma wordt zo snel mogelijk gedeeld, inclusief de aanvangstijden.
    Daarna maken we clusters van 3-4 teams die in sterkte dicht bijeen liggen. De spelers uit deze teams worden ingedeeld in gelijkwaardige ploegen die (op een half veld) – verspreid over een aantal weken – een toernooi gaan spelen waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Iedereen wordt ingedeeld want ”Iedereen doet mee” . We zullen ook trainers/leiders indelen want zonder begeleiding zijn we nergens.
    Last but not least: Ook onze meidenteams gaan natuurlijk door. Zij gaan op zaterdag sowieso lekker trainen en ook regelmatig onderlinge oefenduels spelen.

Senioren
Senioren mogen blijven trainen, maar dan alleen in groepjes van maximaal vier personen (inclusief trainer). Bovendien gelden een aantal voorwaarden:

• als er meerdere groepjes trainen, moet herkenbaar zijn welke sporter bij welk groepje hoort
  • er moet er 1,5 meter afstand tot elkaar en de verschillende groepen worden gehouden
  • groepen van 4 sporters moeten zoveel mogelijk in vaste samenstelling trainen
  • er moet er zo min mogelijk gewisseld worden tussen de groepen
  • een corona-coördinator moet er op toezien dat alles volgens de regels gebeurt

Voor de leiders van de seniorenteams die willen blijven trainen onder bovenstaande voorwaarden, staan hier de afspraken die hiervoor gelden.

Eerdere updates