• Azsv jo 8-1 - Sportclub Lochem jo8-1

de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe JO8-1 team

AZSV jo8-1 - Sportclub Lochem jo08-1
Zaterdag 1 februari was het dan eindelijk zo ver, de eerste officiële competitiewedstrijd. Na een aantal zeer goede oefenwedstrijden tegen J09-2, 10-8 verloren en vorige week nog tegen JO9-3, 7-6 winst en de goede trainingen onder leiding van Wim en Paul gingen we vol vertrouwen naar Aalten. Helaas wel zonder Cas die ‘s nachts ziek geworden was. Na de bespreking, waar werd aangegeven dat als we net zo goed naar elkaar zouden kijken, samen zouden spelen, verdedigen en aanvallen als in de vorige wedstrijden, we er een mooie wedstrijd van konden maken. 9.45 klonk het eerste fluitsignaal en konden we aan de wedstrijd beginnen. Er werd eerst afgesproken met de coach van de tegenstander dat we na 10 minuten even een time out zouden houden. Bij het begin van de wedstrijd werd ons door de spelbegeleider medegedeeld dat dat toch niet doorging. We begonnen onrustig aan de wedstrijd en ondanks het harde werken en enkele kansen kwamen we niet helemaal onder de druk van de tegenstander weg en een gingen we met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. In de rust hebben de coaches gevraagd waar de spelers zelf vonden waar het beter kon en na nog wat aanwijzingen en met een goede instelling weer het veld op. De 2e helft was nog maar net begonnen, het meegereisde publiek was nog met de koffie onderweg naar het veld, toen we uit een hele mooie aanval de 2-1 scoorden. We konden de druk er beter op houden, maar er werd toch weer tegen gescoord. Helaas moest Berach nog een tijdje het veld uit met een handblessure en vielen de doelpunten heel makkelijk bij AZSV. Wij scoorden nog een keer toen we met zijn vijven in het veld stonden. Gelukkig kon Berach weer terug het veld in en scoorden we, wat de einduitslag op 10-3 bracht. Na een goede penaltyreeks konden we tevreden naar huis. Eind conclusie: we hebben Cas gemist, om zijn kwaliteiten, maar ook omdat we een wissel misten. Na 10 minuten even een time out om weer even aanwijzingen te geven is ook belangrijk. Desondanks hard gewerkt, mooie acties en doelpunten gemaakt en vooral plezier gemaakt zowel in als buiten het veld.

Noteer alvast op de kalender volgende week 8 februari spelen we thuis om 8:30 tegen Longa 30. Dus kom allemaal aanmoedigen.
Groetjes van de jongens van Jo 8-1.