• SP Lochem JO13-1 - SDC'12 JO13-1

SP Lochem O13-1 pakt zwaarbevochten punt

Na een succesvolle 1e seizoenshelft in de 1e klasse die met een tweede plek werd afgesloten mag SP Lochem JO13-1 na de winter in de promotiepoule gaan proberen een plekje in de Hoofdklasse af te dwingen. De eerste wedstrijd – alweer een aantal weken geleden – werd na een prachtige wedstrijd met 2-1 gewonnen van Avanti Wilskracht O13-1, misschien wel de beste ploeg in de promotieklasse. Oftewel een geweldige start!

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen SDC O13-1 op het programma. Al snel bleek ook dit een goede tegenstander, en vooral van het type dat wij lastig vinden. Een straffe wind en hobbelig hoofdveld maakte het allemaal niet eenvoudiger. Onze gasten uit Denekamp gingen daar echter beter mee om dan onze jongens. Ondanks de prima inzet lukte het niet om lekker te voetballen en kansen te creeren. Al in de eerste helft hadden we al een paar keer geluk en mochten we niet klagen over de 0-0. Uit het niets schoot Yasin kort voor rust schitterend op de paal en stonden we pardoes nog bijna met 1-0 voor. Dat was zeker niet verdiend geweest. Ook in de 2e helft weer met de beste intenties de wei in maar ook nu ontbrak toch weer de echte nauwkeurigheid en slimheid om de fysiek sterke, goed georganiseerde jongens en dame uit Denekamp pijn te doen. Sterker nog: zij waren een paar keer heel gevaarlijk en bijna ging het echt mis. Met 2 geweldige reddingen hield Quinten gelukkig zijn doel schoon. Een enorm pluspunt en compliment aan het hele team is dat we – ook als het niet lekker loopt - niet meer van slag raken, blijven knokken en gewoon 2 x 30 minuten alles eruit proberen te halen. Bijna lukte dat nog en wist Kick bijna nog te scoren. Maar die vlieger ging helaas niet op. 0-0 de einduitslag en daar kunnen we mee leven!

Yasin, Melle, Niels, Bram, Sven, Kick, Kos, Sem, Hidde, Abel, Levi, Quinten, Koen, Joeri, Marin – top gedaan!

Pieter