• Ruurlo 1 - Lochem 1

Lochem kan veldoverwicht niet omzetten in doelpunten

In een faire derby heeft Lochem 1 de punten van middag achter moeten laten in Ruurlo. Hoewel Lochem veruit het meest in balbezit was, kwam het nauwelijks tot echte kansen. Verdedigend stond Ruurlo als een huis en de ploeg leek uit de trieste familieomstandigheden van trainer Wouter Schouten extra onverzettelijkheid te putten: 2-1.

De ploeg van Henry Golstein begon gehavend aan de wedstrijd. Middenvelder Dennis Hilferink, die de laatste weken uitstekend speelt, moest het laten afweten vanwege een ooroperatie en ook vaste waarden Nick Brigg (schorsing), Bas Menop (hamstring), Etienne de Jager (enkel) konden niet op het wedstrijdformulier.

Het begin van de wedstrijd leek het een hele andere kant op te vallen. Al na drie minuten nam Lochem een 0-1 voorsprong. Na een overtreding op Boyd Straver in de Ruurlose zestien schoot Rico Lammerdink de bal prachtig hard en geplaatst in de rechterkruising. Daarna bleef Lochem het initiatief houden, maar de counters van Ruurlo waren vlijmscherp en verdedigend kreeg Lochem geen grip op de snelle uitvallen van de zwart-gelen. Het leidde in de loop van de eerste helft tot twee countergoals van Ruurlo. En als de ploeg het wat slimmer had uitgespeeld, was Ruurlo met een 4-1 stand richting de thee vertrokken.

In de tweede helft kreeg de Lochemse defensie weer grip op de Ruurlo-ers. Thomas van der Worp speelde een indrukwekkende partij. Zijn comeback bij Lochem dit seizoen brengt zekerheid achterin en ook qua coaching en organisatie is hij een solide verdedigingsleider. Ook de ijzersterke Ruben Dissel - we moeten hem na de winterstop waarschijnlijk gaan missen bij Lochem - won al zijn duels. Het lukte Lochem echter niet een vuist te maken op het middenveld en in de voorhoede. Het bleef bij een paar halve kansen en een handvol goede intenties.

Ruben Boonk en Rico Lammerdink deden hun best hun ploeg bij de hand te nemen, maar geen van beiden wisten hun normale niveau te halen, hoewel Rico met een fenomenale aanname van een hoge bal halverwege de tweede helft even liet zien dat hij de beste speler van de derde klasse C is. Het blessureleed in de tweede helft hielp daarbij ook niet mee. Thijs van Oostrum (schouder uit de kom), Boyd Straver en Roy Harkink (die eerder Thijs van Oostrum verving, hamstring) moesten het veld noodgedwongen verlaten. Een vrije trap van Ruben Boonk en een spectaculaire omhaal van Ruben Dissel - die door Golstein naar voren was gedirigeerd om aan het einde van de wedstrijd nog een doorbraak te forceren - waren de hoogtepunten aan het einde van het duel.

Na 9 duels heeft Lochem er 3 gewonnen, 3 gelijk en 3 gewonnen. Volgende week speelt Lochem thuis tegen HC'03. Om aansluiting te houden met het bovenste deel van de ranglijst, zal er echt gewonnen moeten worden. Aftrap om 14.00 uur op de Elze!