• DVV 1 - Lochem 1

Lochem pakt 3 punten in doelpuntenfestijn

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Lochem in en tegen Duiven(DVV). Lochem staat voor deze wedstrijd 3 punten voor op DVV en kan bij winst op 6 punten komen.

Omdat het hoofdveld(gras) volgens de gastheren onbespeelbaar was werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Misschien dacht DVV dat wij minder zijn op kunstgras maar dat was in de eerste helft niet te zien. Wel kwam DVV snel op voorsprong door een goed genomen vrije trap van aanvoerder Jordi Lammertink. Daarna nam Lochem het heft in handen en kwam al snel op 1-1 door een beauty van Ruben Boonk. De keeper stond 2 centimeter te ver voor de goal en Ruben legde de bal vanaf 40 meter in het net. Niet veel later kreeg Etienne een kans maar werd in rug gelopen door een speler van DVV. Rico mocht aanleggen vanaf 11 meter en faalde wederom niet: 1-2. Na een individuele actie van Nick Brigg mocht hij aanleggen van rand 16. Hij krulde de bal in de lange hoek achter de vastgespijkerde keeper. 1-3. De van het tweede overgekomen Luc Nijenhuis beloonde zijn goede spel van de afgelopen weken met een doelpunt. 1-4. Wat een weelde voor Lochem en de heren wilden maar al te graag met deze stand gaan rusten. Helaas kreeg DVV nog 1 penalty na een op het oog een correcte sliding van Thomas. Helaas besliste de leidsman anders en gingen we door wederom Jordi Lammertink rusten. 2-4.

Vlak na rust viel al snel de 3-4 door weer dezelfde doelpuntenmaker van DVV. Hierdoor werd het in de tweede helft meer een vechtwedstrijd. Lochem kon nog weinig druk naar voren brengen en DVV vocht letterlijk voor de gelijkmaker. Door goed keeperswerk van Gert-Jan en een uitmuntende sliding van Rico in onze 16 meter bleef het 3-4. Een wedstrijd die met zijn allen over de streep werd getrokken door hard te werken. Lochem gaat nu de winterstop in. Heel lang gas terugnemen gaat lochem niet doen want 26 januari staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. DE Derby van de competitie staat op het programma. Lochem-Witkampers. Een wedstrijd die je niet mag missen. Vanaf deze plaats namens Lochem1 iedereen fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!