• Lochem 1 - HC'03 1

Lochem sprokkelt punten binnen

Voor de lastige laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen HC'03 op een zwaar en lastig bespeelbaar veld misten we vooraf een aantal basiskrachten door blessures. Bij deze groep geblesseerden voegde zich tijdens de warming-up ook nog Ruben Dissel met hamstring-problemen. Gelukkig waren Etienne de Jager en Bas Menop weer inzetbaar waardoor we toch weer met 11 spelers de wedstrijd konden beginnen, die onder leiding stond van Dolf Verstraete. Vanaf de eerste minuut grossierden Lochem in foute passes en verkeerde keuzes waardoor HC'03 een ligt overwicht kreeg en ook op een 1-0 voorsprong kwam door een kopbal, maar de scheidsrechter had een overtreding (duwen) geconstateerd en werd de goal afgekeurd. Of dit een wake-up call voor Lochem is geweest weten we niet maar vanaf dit moment gingen we wel beter voetballen, de ruimtes werden groter en hierdoor creeërden we enkele kansen maar deze werden niet benut en daardoor gingen we met 0-0 rusten en kon het publiek zich 15 minuten opwarmen in de kantine. Na rust nam het overwicht van Lochem wel iets toe maar overtuigend was het nog steeds niet. Gevaarlijker waren de counters van HC'03 waardoor de Gert-Jan Kuiper een aantal keren handelend moest optreden om een doelpunt te voorkomen. We kregen wel steeds meer kansen maar deze werden niet benut. Tot de 78ste minuut toen Etienne de Jager aan een indrukwekkende rush aan de rechterkant begon en deze koelbloedig afsloot met een doelpunt, 1-0. Dit was het sein voor HC'03 om toch meer de verdedigende stellingen te verlaten en hierdoor gaven ze meer ruimte weg en kwamen er meer kansen voor Lochem. Één van deze kansen was wel aan Ruben Boonk besteed en op fraaie wijze scoorde hij vlak voor tijd de 2-0. HC'03 besloot nog tot een slotoffensief maar verder dan de 2-1 in de 90ste minuut kwamen ze niet en behield Lochem de belangrijke drie punten in eigen huis waardoor Lochem enigszins de aansluiting met de kopgroep behouden. De volgende wedstrijd op zondag 8 december spelen we uit in Duiven tegen DVV.