• Lochem 1 - Pax 1

Lochem wint seizoensouverture van VV Pax

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Na een bijna-promotie vorig seizoen speelt Lochem dit seizoen weer in de 3e klasse. Niet 3de klasse B maar 3e klasse C komt Lochem dit jaar uit. Meer naar de achterhoek gericht. Allemaal andere clubs, behalve 1, Witkampers. Deze derby wordt pas volgend jaar gespeeld.

Eerst de wedstrijd tegen Pax uit Hengelo(gld). Na een voorbereiding met hele wisselende resultaten eindelijk voor het echie. Op ons mooie hoofdveld op een goed bespeelbaar grasveld(dit jaar 7 van de 13 clubs op grasveld spelend) begonnen Lochem en Pax op een geweldige nazomerdag aan het seizoen. De eerste helft ging gelijkwaardig op, met niet hele grote kansen voor beide teams. Maar Lochem heeft niet altijd kansen nodig als je RubenB en Rico hebt. Beide vonden met een perfect geplaatste bal het net. Tussen deze 2 goals wist ook Pax te scoren door Roy Wolsheumer. 2-1 met rust.

In de tweede helft moest rubenD al snel de strijd opgeven en kwam Otto in het veld. Ook werd Thijmen gebracht voor Bas. Deze 2 waren ook bij de derde goal betrokken. Otto werd goed diep gestuurd en kon scoren maar zag Thijmen er beter voorstaan en gunde hem de goal. 3-1. Pax kwam nog een paar keer gevaarlijk bij Gert-Jan, maar met een paar prima reddingen werd er niet meer gescoord en dus de eerste 3 punten binnen.

Een uitstekend begin van de competitie. Volgende week speelt Lochem uit bij VV Doetinchem op sportpark De Bezelhorst. 14.00 uur de aftrap. Tot dan!