• SP Lochem MO13-1 - Bon Boys MO13-1

MO13-1 eervol onderuit

Woensdag speelden we onze laatste bekerwedstrijd. We verloren met 5-6 van Bon Boys. Maar dat had heel goed anders kunnen zijn.

Marit en Oumayma moesten zich helaas ziek melden voor de wedstrijd. En wat al opviel toen de tegenstanders eraan kwamen lopen: er zaten een paar grote meiden bij. Dat maakte wel indruk. We hadden al opgevangen dat ook zij zieken hadden, maar er waren duidelijk vervangers meegekomen.

Desondanks schoten we uit de startblokken. We hadden afgesproken deze keer te duelleren en alles te geven wat we hadden. En verdedigend goed op te letten en volgens afspraak elkaar te helpen de ruimte klein te maken. Dat waren we na tien minuten alweer grotendeels vergeten omdat we al heel snel en makkelijk op 3-0 kwamen door een schot van Yara, een rake penalty van Ecé en nog een goal van Ecé. Onze nummer tien begon sowieso goed, want Ecé schoot er tussendoor ook nog bijna een vrije trap in.
En toen kwamen de hulptroepen erin bij Bon Boys. Drie grote meiden erin, in iedere linie één en hup, de lange bal spelen. Binnen tien minuten was het 3-3. MO13-1 moest er echt even aan wennen, maar de ploeg herpakte zich knap. Yara kreeg twee grote kansen om te scoren voordat Eline vlak voor rust 4-3 maakte.

Na rust scoorde Bon Boys meteen 4-4. Hun opdracht was duidelijk. Groot meisje op het middenveld aanspelen en die moest het doen. Dat deed ze dus ook. Maar ook nu gaven we niet op. Eline en Yara schoten een paar keer gevaarlijk op doel na goed lopende aanvallen. Eline raakte zelfs een keer de paal! En toen Ecé de 5-4 scoorde, leek de buit binnen.
Maar ook nu stonden de hulptroepen van Bon Boys op. Een paar lange ballen van hun en fouten van ons zorgden ervoor dat we met 5-6 verloren. Het bekertoernooi zit er daarmee op. De reacties na afloop bij ons team waren wisselend. De één was zo boos dat ze meteen naar huis ging (daarom schrijf ik nu dit verslag ook...), een ander vond het een hele fijne wedstrijd na twee veel te makkelijke zeges eerder.

We hebben in drie wedstrijden veel geleerd. We zijn verder dan ik had verwacht nu de competitie gaat beginnen. Ik ben heel benieuwd wat de competitie ons de komende maanden gaan brengen. We hebben een leuke ploeg, waarin de meiden hard vooruit gaan. Dat is alvast goed en leuk. We zijn er klaar voor.

Frank Wielaard