• SP Lochem MO13-1 - ZZC MO13-1

MO13-1 sluit af met zege op ZZC MO13-1

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. We mochten later beginnen en op kunstgras voetballen. Allebei vonden de meiden leuk. Tegenstander was ZZC MO13-1. Zij lieten ons op de openingsdag van de competitie, thuis om 8.30 uur, staan zonder zich af te melden. Ook achteraf niets gehoord. Nu moesten we inhalen. En we waren van plan ze even te laten voelen dat we niet zo blij waren geweest met ze.

Qua voetbal ging dat prima. We hadden de bal steeds op hun helft, en speelden in het begin heel goed over. Er waren kansen, maar we misten steeds. In de loop van de eerste helft gingen we slordiger overspelen en meer dribbelen. Daardoor kregen we minder kansen. ZZC kwam nauwelijks op onze helft, maar we gingen rusten met 0-0. Ook al waren we veel beter.
Na rust waren we vastbesloten te gaan scoren. We gingen nog aanvallender spelen, met Lisa doorgeschoven op het middenveld. Het overspelen ging weer goed, en we hielden het veel beter vol dan in de eerste helft. We kregen een hoekschop. Ooit hadden we daarop getraind, maar dat hielp niet zo. Nu deden we gewoon ouderwets bal voor de goal gooien, en dat werkte. Ece nam de hoekschop, en bij de eerste paal kopte! Liranda de bal in het doel. Het was eindelijk 1-0. Dik verdiend en we voetbalden daarna ook lekker door. De tegenstander liep alleen maar achter ons aan. We kregen weer een hoekschop. Ece weer achter de bal. Deze keer schoot de bal langs iedereen richting de tweede paal. Daar werkte Eline de bal binnen! Het was 2-0 voor ons. We wonnen, en dat was dik verdiend.
We hebben een hele goede eerste seizoenshelft gespeeld. Iedereen kwam trouw trainen en we gingen steeds beter samenspelen gedurende het seizoen. We verloren alleen van Dinxperlo, dat al van 1e klasse niveau was, maar we speelden wel heel goed tegen ze. We hadden toen wel een puntje verdiend, vind ik.
Na de wedstrijd kregen we hoodies uitgereikt. Twee sponsors waren zo vrijgevig geweest die voor ons te bestellen. De meiden vonden ze fantastisch, en gingen trots op de foto.
Ook de ouders hebben hun steentje bijgedragen. Henry en Gerbrig deden het teammanagement, Marten nam de trainingen die ik niet kon geven steeds over. Alle andere ouders hielpen met vlaggen, wassen en rijden. En ze kwamen kijken. Altijd. Overal. Heel trouw. Voor een kind (en een coach) is er niets leuker dan dat. Dank voor de hulp en support. Op naar de tweede seizoenshelft!

Frank Wielaard