• Seizoensstart JO15-1 2019 - 2020

Seizoensstart van JO15-1

Op donderdag 15 augustus is Sportclub Lochem JO15-1G begonnen aan het nieuwe seizoen. De eerste training stond op het programma en hoewel er nog een aantal jongens op vakantie was, was de opkomst goed te noemen. zo konden ze mooi wennen aan elkaar. De nieuwe O15-1 bestaat immers uit jongens en en een dame uit de O15, O14 en O13 van vorig jaar.

Na een aantal trainingen te hebben afgewerkt onder leiding van onze trainer Perry, werd op zaterdag 24 augustus afgereisd naar Dieren om het daar op te nemen tegen de plaatselijke V.V. Een wedstrijd waar aanvankelijk goed gevoetbald werd maar waar ook duidelijk werd waar de komende weken aangewerkt moest worden: het uithoudingsvermogen! na 70 minuten stond er 6-1 op het scorebord.

De volgende oefensessie werd gehouden op 29 augustus. Op het "Leussinkpark" konden de kicksen worden ondergebonden om het op te nemen tegen de Witkampers JO15-1G. In de eerste helft werden legio kansen gecreéerd maar helaas niet verzilverd. Deels door zelfzuchtigheid maar ook door het gebrek aan precisie en scherpte. Aandachtspuntje dus. Ook achterin werden er de nodige foutjes gemaakt. Desondanks eindigde de burenruzie in een 4-2 overwinning.

Ook Markelo was bereid om tegen ons te oefenen. Woensdagavond 4 september werd aangetreden met een bijna volledige selectie. De einduitslag sprak echter minder tot de verbeelding. 1-2 gewonnen maar de jongens hadden beter gekund.

Dat bleek ook wel op zaterdag 7 september. De eerste wedstrijd om het echie. Longa'30 was de tegenstander. Op voorhand een loodzware tegenstander. Echter met zeer goed voetbal, enthousiasme en 100% inzet hebben we het de 3e divisionist toch behoorlijk lastig kunnen maken. Door een schitterende goal van Longa in de slotfase werd de eindstand van 2-1 bereikt.

Donderdag 12 september werd de "thuiswedstrijd" tegen Arnhemse Boys O15 gespeeld op Sportpark "De Schuytgraaf". Dit had natuurlijk alles te maken met de velden in Lochem waar we een anderhalve week eerder natuurlijk de wedstrijd hadden moeten spelen. Arnhemse Boys, een geduchte tegenstander. Ze hadden het weekend ervoor SC Enschede met 9-0 opgerold. Makkelijk scorende ploeg dus. Toen na 3 minuten de 1-0 dan ook op het scorebord stond, sloeg menigeen de schrik toch wel om het hart. Het team pakte het echter goed op. Met werkelijk schitterende doelpunten, goed veldspel en wederom 100% inzet werd het uiteindelijk 1-3 (of 3-1 zo u wilt)

Optimistisch kon de wedstrijd tegen SC Enschede tegemoet gezien worden. De laatste wedstrijd in de bekerpoule waarbij onderschatting op de loer lag. Na het eerste fluitsignaal werd er echter geconcentreerd gespeeld en al gauw stond de 0-1 genoteerd. Na het missen van wat kansen werd toch de ruststand van 0-5 bereikt. In het tweede bedrijf lieten de heren wel wat steekjes vallen. Uiteindelijk werd het 1-7 maar als je eerlijk bent had de uitslag tegen deze tegenstander wel iets hoger mogen zijn. Pluspunt was dat we door wat blessureleed een beroep konden doen op de JO13-1. Erg belangrijk voor ons maar ook voor de hele vereniging dat trainers, leiders en spelers elkaar helpen als de nood aan de man is!

Helaas hebben we de poulefase van de beker niet overleefd, maar er liggen nog genoeg uitdagingen voor ons in het verschiet. We willen wederom als O15-1 weer hoge ogen gooien in de Achterhoek Cup en natuurlijk bovenin meedraaien in de Hoofdklasse waar we aanstaande zaterdag mee beginnen. Om 13:00 uur trappen we af in en tegen Lemelerveld. We zien jullie graag verschijnen! Is het te ver weg, dan is iedereen welkom op zaterdag 28 september op Sportpark De Elze voor de thuiswedstrijd tegen Ruurlo JO15.

Tot dan!

groet,