• Sp. Lochem MO13-1 - Victoria Boys MO13-1

  • Sp. Lochem MO13-1 - Victoria Boys MO13-1

  • Sp. Lochem MO13-1 - Victoria Boys MO13-1

Sp Lochem MO13 verdiend kampioen, in de spannende extra tijd!!

Sp Lochem MO13 verdiend kampioen, in de spannende extra tijd!!

Iedereen herinnerd zich vast nog wel de ontknoping van het Formule 1 duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Max passeert Lewis na een safety car situatie in de laatste ronde van het kampioenschap. De meiden van Sportclub Lochem MO13 hebben een vergelijkbare zaterdag achter de rug en mogen zich uiteindelijk verdiend de kampioen in de 2e klasse noemen.

Vooraf was de situatie redelijk overzichtelijk; nummer 2 (Davo MO13-1) staat gelijk in het aantal punten met Sp Lochem MO13-1, alleen met een minder doelsaldo (-13); echter speelde zij tegen de nummer laatst die alles met dubbele cijfers verliest en de meiden uit Lochem tegen een middenmotor die afgelopen week nipt verloor van Davo met 4-3. Al met al een flinke uitdaging en afwachten wat er op het andere veld zou gebeuren. Eerst zelf winnen; liefst dik en daarna het contact zoeken met wat er in Deventer zou zijn gebeurd. Dat de meiden dit realiseerde was gelijk zichtbaar want na 2 minuten lag de 1-0 al in het doel. Echter stribbelde de tegenstander nog even tegen en wird het na 10 minuten zomaar 1-1. Was het de spanning, het veld of de tegenstander? Na de gebruikelijke wissels pakte Lochem de draad op en liet zien echt beter te zijn, wat resulteerde in een 4-1 voorsprong bij de rust. Trainer, leidster en stagaire waren er nog niet gerust op en spoorde het team aan om de 2e helft door te blijven drukken en te blijven sccoren, want niemand weet wat er op het andere veld zou gebeuren. Dit wird goed opgepakt en de tegenstander zag de ene na de andere mooie aanval voorbij komen en tevens heel wat doelpunten. Na de 12-1 werd er, door de goed leidende scheidsrechter, afgefloten en was er nog steeds onduidelijkheid over of dit echt genoeg was …. Het zal toch wel?!

Na wat belletjes en de KNVB app te hebben geraadpleegt, bleken de meiden ECHT de verdiende kampioen: de nummer 2 had weliswaar met 25-0 gewonnen, maar de doelpunten voor en het onderlinge resultaat was in het voordeel van de Lochemse meiden en kon er toch feest gevierd worden….!!

Sp. Lochem MO13-1 bestaat dit jaar uit een mooie mix van 2e jaars, 1e jaars, meiden die net begonnen zijn met voetbal en zelfs een paar meiden die eigenlijk nog in leeftijdsklasse lager kunnen/mogen voetballen. Deze diversiteit aan meiden wisten elkaar te versterken, voor elkaar op te komen, allemaal veel te trainen en vooral ook lol te hebben. Deze ingredienten, samengevoegd met 2 enthousiaste trainers; een belangrijke leidster en stagaire die trainerscurcus volgt, zorgde voor het team dat -enkele keer aangevuld door jong talent- zij verdiend kampioen werden; hulde!!