• sportclub Lochem jo9-1 - Fc Zutphen JO9-1

Sp.Lochem JO9-1 laat goed voetbal zien

Zaterdag ochtend 26 september We mogen weer aan de bak de 4e wedstrijd. Ditmaal tegen FC Zutphen onder JO9-1. Met frisse moed er weer tegen aan. Dit na een week waar er flink getraind is op de passing, duels aangaan en de looplijnen als de steek pass komt. Om 5 voor 8 in de kleren. We mogen deze keer in kleedkamer 1. Nadat dat Paul hier nog even de aandachtspunten aan heeft gegeven kunnen we beginnen met de warming up. Het afronden laat nog wat te wensen over, maar dit komt ook door goed keepers werk van onze Bo. Dan de opstelling. We gaan beginnen met Bo als keeper, Evas La ,Can Ra ,Berach op het midden ,Tije Lv en Jay Rv. We beginnen goed, er is goede druk en de passing is redelijk. Er worden wat kansen gecreëerd. De 2 teams zijn goed aan elkaar gewaagd. De 1-0 is van Tije. De druk op de goal van FC Zutphen wordt groter. Als je dan de bal verliest kan er door de tegenstander gescoord worden uit een counter. Hier maakt FC Zutphen dan ook een goede goal uit en krijgt hierdoor nog wat kansen. Maar een goed keepende Bo zorgt er voor dat deze er niet in gaan. Dan begint bij ons de linkerzijde show. Een geweldig verdedigende Evas die bijna alles heeft wat over zijn kant komt en elke keer Tije weg kan sturen, die hieruit nog maar liefst 4x kan scoren. Na de time out komen Cis en Cas erin voor Berach en Jay. We worden wat gemakzuchtiger. We laten onze mannetjes wat meer lopen, we zijn minder alert en we gaan wat teveel voor onze eigen kansen. Hier maakt Fc Zutphen ook gebruik van ze weten 2x te scoren. Bij ons scoort Evas gelukkig nog een doelpunt zodat de rust stand 5-3 is. Na de rust komt Jay op de goal voor Bo en Berach voor Tije. In de rust is er aangegeven dat we echt moeten proberen zolang mogelijk druk op onze tegenstander te houden. Dit lukt goed en we weten via Cas en Can (helaas dit keer geen hartje naar de technische staf zoals beloofd was door zijn vader) en een eigen doelpunt van Fc Zutphen uit te lopen. Het spel word beter maar Fc Zutphen blijft ook leuk mee voetballen en geven nog niet op. Helaas voor hun word er door hun niet meer gescoord, want ze komen moeilijk door de goede verdediging heen. Wat opvalt vandaag is dat de linksbacks vandaag uitermate goed en belangrijk zijn. Waar de 1e helft Evas het super heeft gedaan, doet Cis het de 2e helft heel erg goed. Hij heeft bijna alles en kan ook de linksvoor vaak instelling brengen. Doen de rechts backs het dan minder? Nee hoor deze kregen de ruimte om wat meer naar voren te spelen. Het 4e kwart komen Bo en Tije voor Evas en Can waarbij Bo bijna meteen van de aftrap weet te scoren. Er was door Paul een tactische opdracht meegeven die ik natuurlijk niet met jullie kan delen omdat waarschijnlijk de tegenstanders onze verslagen ook lezen. Deze is toch 1 of 2 x gelukt maar helaas niet met een doelpunt bekroond. Cas weet nog 2 x te scoren. En zo komt er een eind aan een leuke wedstrijd. Die trouwens begeleid werd door een uitstekend leidende Ties Groenouwe. De eindstand 11-3. Volgende week moeten de jongens tegen Longa. Een bekende en lastige tegenstander voor ons. Tevens is dit de laatste wedstrijd van het 1e kwart. Van deze wedstrijd komt geen verslag omdat de razende reporter moet werken en niet bij de wedstrijd aanwezig kan zijn. Dus heeft u niks te doen en wilt u iets van de wedstrijd weten kom de jongens dan aanmoedigen ze spelen om 8:30 in Lichtenvoorde.