• Excelsior 31 JO13-2 - SP Lochem O13-2

Lochem pakt puntje in Rijssen

Zaterdag 9 november, vroeg… heel vroeg… om 7.25 uur verzamelde JO13-2 zich voor de wedstrijd tegen Excelsior ’31, Rijssen. De jongens waren rustig, ze moesten overduidelijk nog even wakker worden. De trainer maakte zich al een beetje druk over de koffiebonnen die wel/niet uitgedeeld zouden worden bij Rijssen. Wat wil je ook, op zo’n tijdstip?
Nadat de boys in toch wat kleinere auto’s dan normaal waren geduwd, kon de reis via Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beginnen. Onderweg verwonderden de jongens zich over al het natuurschoon, vooral de grote hoeveelheid paarden vonden ze opvallend. (Of waren het toch koeien, Boris?)

Aangekomen bij het complex van Excelsior ’31 maakten de boys zich op voor een pittige marathon. De eerste horde die genomen moest worden: vind de juiste kleedkamer. Leider Jeroen had dit snel gevonden, kleedkamer 10 (van de 24!). Daarna door naar veld 9, zo’n 10 minuten wandelen vanaf de kleedkamer. De warming-up was hiermee al voor een groot deel gedaan.
De scheids had er zin in en klokslag 8.30 uur klonk het beginsignaal. Lochem begon wat aarzelend, dacht dat ze vooral vlak voor de ogen van het publiek moesten spelen. Maar na zo’n tien minuten kwam de swung in de wedstrijd. Bijna was daar ook de 0-1 door een kopbal van Diede, maar de keeper van Rijssen zat er goed bij. Jammer, maar het gaf de boys vertrouwen. En niet alleen de spelers, ook bij de supporters groeide het gevoel dat de bal er wel eens in kon gaan. Telepathie is er niets bij, want het geschiedde! In de 24e minuut schoot Hugo op doel, de keeper kon er net bij, maar had de bal niet klemvast waardoor Diede de bal binnen tikte. Hoppa, 0-1 voor Lochem.
Rijssen werd na deze achterstand een tandje scherper. Er was werk aan de winkel voor hen. Een paar goede kansen volgden, maar gelukkig trof er geen een het doel. De spanning langs de lijn nam weer wat toe, supporters masseerden elkaar ter ontspanning. En toen was daar de rust. De boys werden voorzien van een beker heerlijke warme thee. Koffie voor de supporters zat er niet in, de kantine was te ver weg en de koffie zou koud zijn bij terugkomst.

De tweede helft. Wat zat er in de thee, Rijssen? Slaapmiddeltje? Lochem begon wat verdwaasd aan de tweede helft. En na 3 minuten stond het jammer genoeg 1-1. Tijd voor de supporters om er ook een tandje bij te doen. Er stonden weliswaar geen banken, anders waren ze erop geklommen. De jongens kwamen weer lekker aan het voetballen en via Brent en Tijn wist Storm de voorsprong weer op het scorebord te brengen: 2-1! Verdiend, want Lochem voetbalde gewoon beter. Helaas stond er op een gegeven moment zomaar een Rijssens mannetje vrij bij de tweede paal, die de bal zo achter Kjell in het net kon tikken. Hè jammer, 2-2.
Met opgeheven koppies streden de Lochemse boys verder. Pascal gaf van net over de middenlijn een fantastische voorzet op Storm, die de bal met overtuiging scoorde. Wat een goal! En we hadden de verdiende voorsprong weer, 2-3. Met nog 5 minuten op de klok begon het publiek steeds zenuwachtiger te worden. De winst voor de werkelijk goed voetballende boys zou zo verdiend zijn. Wat er precies gebeurde, is ondergetekende even ontschoten, maar er stond 3-3 op het scorebord. Zo vlak voor het einde… Jullie hadden de winst zeker verdiend boys. Goed gevoetbald. Het was mooi om naar te kijken.

Van een supporter