• W.V.V O13-1 - Lochem JO13-2

Lochem vergeet zichzelf te belonen

Woensdagavond 18 september stond voor JO13-2 een oefenwedstrijd gepand in Hengevelde tegen WVV ’34 JO13-1. Na een mooie, maar intensieve bostraining op de maandagavond was dit de tweede doordeweekse beproeving voor de jongens.

Om half zeven werd er afgetrapt op het mooi verzorgde sportcomplex in Hengevelde, waar het avondzonnetje de meegereisde supporters nog enigszins verwarmde. De voltallige selectie was aanwezig en kon blessure vrij aan de wedstrijd beginnen met Boris als aanvoerder. Met Hans langs de lijn als vlagger en Jeroen en Casper als fanatieke coaches waren de voortekenen goed. Het gebruikelijke 4-3-3 systeem met de ruit op het middenveld was het recept dat zou moeten leiden tot succes.
Lochem startte de eerste paar minuten goed, maar kwam toch al snel bij vlagen onder druk te staan van WVV. Tot direct grote kansen leidde dat nog niet, het gevaar kwam vooral vanuit stilstaande momenten, zoals de corners die net iets te gemakkelijk werden weg gegeven. In de 14de minuut kwam Lochem goed weg na een grote kans uit een corner voor de thuisploeg. Een paar minuten later ontstond uit een zelfde situatie een kopkans voor WVV die knap werd gestuit door Kjell, die deze avond een goede indruk maakte. In de 18de minuut deed Lochem eindelijk wat terug, maar het afstandsschot, randje zestien, van Thomas was een prooi voor de keeper.
Het lukte de jongens niet om onder de druk van WVV uit te voetballen, wat vlak voor rust tot een aantal gevaarlijke momenten leidde. Door goed ingrijpen van de verdedigers en de keeper werd in de 24ste minuut, na een mooi uitgespeelde aanval van WVV, een tegendoelpunt voorkomen. Op slag van rust wist Kjell ook nog tot tweemaal toe, met mooie reddingen, zijn doel schoon te houden.

Na de thee begon Lochem opnieuw vol frisse moed en dat resulteerde gelijk in een kans voor Storm, een sterk begin. Ook WVV krijgt echter in de begin fase van de tweede helft een grote kans, die door Kjell met een mooie zweefduik uit de hoek werd gehaald.
WVV werd langzaamaan weer sterker en er werd vooral gespeeld op de helft van Lochem. Wel wist Lochem af en toe met countervoetbal gevaarlijk te worden. Zo kreeg Tijn na een corner de gelegenheid tot een afstandsschot, maar deze smoorde in de handen van de keeper van WVV.
In de 10de minuut van de tweede helft resulteerde het overwicht van WWV dan toch in een doelpunt, de enige dame op het veld aan de kant van WVV scoorde vanaf randje zestien in de linker onderhoek, buiten bereik van keeper Kjell, een mooie geplaatst schot. Lochem liet het er echter niet bij zitten, via een uitbraak over rechts werd door Brent goed doorgezet en vanuit de voorzet die volgde wist Storm, vanuit de kluts te scoren, de Keeper van WVV had het nakijken. De 1-1 gaf een kleine impuls aan de jongens en er werd veller gejaagd en hard gewerkt. Tot echt goed voetbal leidde dit van beide kanten echter niet, de vrije man was moeilijk te vinden en er werd nog te veel gelopen met de bal. In het verdere verloop van de tweede helft kwam Lochem weer meer onder druk te staan en wisten ze niet of nauwelijks meer van de eigen helft te komen. Vanuit een corner kwam WVV tot een grote kans, die door Boris van de lijn werd gehaald en de rebound werd knap gestopt door Kjell.
Na wat gepingel op het middenveld ging het in de slotfase helaas alsnog mis. Er werd balverlies geleden en dit leidde tot een scherpe uitval van WVV, 2-1… De jongens wisten nog een paar sporadische uitvallen te creëren, maar deze liepen helaas allemaal op niets uit. De bostraining van de maandagavond eist dan toch zijn tol…
Moegestreden volgde het eindsignaal van de scheidersrechter en werd de kleedkamer opgezocht.

In de nabespreking met de technische staf werd de wedstrijd nog eens geanalyseerd en de verbeterpunten opgesomd. Rechts lag de ruimte... maar deze werd onvoldoende benut, aldus Jeroen. Ook het positiespel was deze avond niet optimaal en er moet meer voetballend worden opgelost. Na wat frustraties van Casper over de klasse van de dame aan de kant van WVV, is de conclusie dat het een leerzame avond is geweest en dat de drie punten in de return, wanneer het er straks echt om gaat (competitie. red.) toch gewoon voor Lochem O13-2 zullen zijn.

De voorbereiding zit erop, op naar een mooi voetbalseizoen!

Van een supporter!