• Sportclub Lochem 013-2 - Witkampers J013-1G

Lochem komt net iets te kort tijdens derby

Afgelopen zaterdag 2 november was de dag van de 2e derby tegen Witkampers dit seizoen. De 1e, een bekerwedstrijd in Laren, werd met een beetje geluk gewonnen door de zwart-witten. Onze jongens waren uit op een revanche maar wisten wel dat het lastig zou worden.

De omstandigheden tijdens het beginsignaal waren nog goed, er kwam zelfs een flets zonnetje door het weliswaar dreigende wolkendek heen. Maar net toen er aan de kant gezegd werd: ‘het blif nog best wel dröge’ - uw reporter stond nog een tijdje tussen de Larenaren - begon het met regenen en waaien. Het regende niet alleen water, maar ook honderden bladerden dwarrelden uit de lucht naar beneden. Een mooi schouwspel, maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. We kwamen om voetballen te kijken. En den jongens trokken zich dan ook weinig aan van het slechte weer.

De jongens begonnen met een vriendschappelijke handshake met de tegenstander. Gelukkig bleef het de hele wedstrijd ook vriendelijk en hoefde de goed leidende scheidsrechter niet al te vaak op te treden. Dat hebben we in de echte grote mannen-derby wel eens anders gezien.
Zonder Pascal die op ontdekkingsreis was naar Athene, maar met Chris uit de JO13-1 begonnen we aan de wedstrijd. We kwamen al snel op 0-1 achter door een ongelukje achterin. Kan gebeuren, niks aan de hand en weer door! De 1e helft golfde het spel heen en weer, zonder te kunnen zeggen wie nu het betere van het spel had. Grote kansen kwamen aan beide kanten niet voor.
Aan het begin van de 2e helft had Lochem duidelijk het betere van het spel. Via een prachtige aanval scoorden we dan ook bijna de 1-1 en ook vanuit de navolgende hoekschop vloog de bal bijna het net in. Maar zoals zo vaak, als je zelf niet scoort, gebeurt het aan de andere kant. Via een netjes uitgevoerde aanval werd de 0-2 gescoord. Onze jongens rechtten de rug, en niet lang daarna volgde de verdiende 1-2 via een technisch hoogstandje, een mooie hakbal van onze gastspeler. De jongens probeerden nog de gelijkmaker te forceren maar werden uiteindelijk nog een keer uit gecounterd, 1-3. Misschien over all een terechte uitslag, al hadden we het graag anders gezien.

Wat gezegd moet worden. De jongens houden zich goed staande in deze lastige 1e klasse. Ze spelen tegen bijna allemaal JO13-1’s, die waarschijnlijk al een jaar langer op een groot veld voetballen. Onze jongens komen allemaal van een klein veld, en we komen vaak nog net iets aan kracht en snelheid te kort. Dat gaat ongetwijfeld goed komen, en hoewel opleiden voorop staat, is het ook leuk om potjes te winnen. Het is een leuk team met een fanatieke trainer en staf, naar wie ook wel eens een dankwoord naar uit mag. Dus bij deze!!

En volgende week weer een wedstrijd, nu uit naar Excelsior ’31 in Rijssen. Waarschijnlijk weer een gelijkwaardig team, dus dat wordt weer een mooie wedstrijd. Jongens, succes!

Van een supporter.