• Sportclub Neede o8-1 - Sportclub Lochem o8-1

De nieuwe o8-1

Op 14 oktober 2019 zijn we begonnen met de maandagavondtraining met het nieuwe o8-1 team dat aan de voorjaarscompetitie gaat meedoen.

De jongens die in dat team gaan spelen zijn Bo Vorselman, Can Pasaoglu, Tije Niesink, Evas Rothman, Cis Kanne, Berach Mol en Cas Kleinsman.

Om een beetje in te kunnen schatten hoe we ervoor stonden was het nodig om een tegenstander te vinden die een oefenwedstrijd wilde spelen tegen onze nieuwe o8-1. Gelukkig wilde Neede o8-1 wel tegen ons oefenen op donderdag 28 november 2019.

Weken van tevoren waren de spelers er al mee bezig en er hingen zelfs aftelkalenders naar de wedstrijddag toe op de slaapkamers. Kan ik de dag voor de wedstrijd wel trainen en moet ik gym op school niet afzeggen enz. Kortom: De jongens waren klaar voor de wedstrijd!

We vertrokken om 17.45 uur naar Neede met maar liefst 6 auto’s en de begeleiding van onze tegenstander ontving ons met open armen. Fijn dat we zulke buren hebben!

Na een korte warming-up, waarbij de jongens alle kanten op stuiterden, begon de wedstrijd en na ongeveer 1 minuut stonden we 2-0 achter. Oei was deze tegenstander, die al een half jaar in de 1e klasse had gespeeld, wellicht te hoog gegrepen? Gelukkig viel het mee en herpakten de jongens zich, werkten ze goed samen en kregen ze iets meer gevoel voor hoe je op een kwart veld ongeveer moet gaan staan om te voorkomen dat de tegenstander er zo doorheen loopt. De regen kwam inmiddels met bakken uit de lucht, maar dat weerhield de jongens er niet van om hun beste beentje voor te zetten. Na veertig minuten voetballen was de eindstand bepaald en won de nieuwe o8-1 met 4-8 van onze sportieve tegenstanders uit Neede.

Al met al een mooie ervaring voor deze nieuwe lichting voetballers en een fantastisch begin van het spelen van wedstrijden tegen tegenstanders van andere verenigingen.

Een trotse trainer