• Spc. Lochem O13-3 - Witkampers O13-2

Spc. Lochem O13-3 krijgt loon naar werken tegen Witkampers O13-2

Onder enige druk ( bedankt Pieter Franssen ) is het meer dan tijd om ook vanuit de O13-3 een bijdrage te leveren aan de prachtige vernieuwde site van onze mooie club.

De boys van O13-3 speelden al hun 7e wedstrijd van deze competitie in de 3e klasse.Na afgelopen jaar te zijn gepromoveerd vanuit de 4e klasse werd er tot nu toe 4 x verloren ( van de huidige nummers 1 tm 4 ) 1 x gewonnen en 1 x gelijk gespeeld.

Na een turbulente periode van ups en downs bij deze groep viel vandaag alles op z’n plek. Afgelopen donderdag werd er onder leiding van Bram al zeer scherp en geconcentreerd getraind en dit bleek een goede voorbode te zijn.

De sterk leidende scheidsrechter Tijn van Houten floot om 9.45uur voor de start van de beladen wedstrijd. Beladen voor de jongens, vele studiegenoten van het Staringcollege spelen immers bij de Witkampers. Beladen voor de coach en grensrechter aangezien die zelf de nodige derby’s hebben uitgevochten en de grens zelfs een verleden als coach in Laren heeft. En beladen voor Bram omdat die ook een “lichte” voorkeur voor Spc. Lochem blijkt te hebben.

Lochem ging sterk van start en had eigenlijk de gehele 1e helft een duidelijk overwicht. Naast hard werken werd er met vlagen prima gecombineerd en dit resulteerde in een aantal kansen voor Alec, Senna, Xander en Tim. Die laatste werd naar zijn mening onterecht voor buitenspel teruggefloten waarna zijn temperament even de overhand kreeg. ( van wie zou hij dat hebben…………?? ) tot overmaat van ramp wisten de Witkampers hun enige kans in de 1e helft wél te verzilveren waarna het rustsignaal klonk.

Waar wij als begeleiding samen met de jongens hard hebben gewerkt aan de weerbaarheid, respect voor de scheidsrechter, tegenstander en elkaar, was dit de uitgelezen mogelijkheid om te kijken hoe we hier, juist in deze wedstrijd, mee om zouden gaan. Er viel eigenlijk weinig op het spel aan te merken dus het motto voor de 2e helft was; mouwen opstropen en onszelf d.m.v. doelpunten belonen.

Uit standaard situaties werden er al vaker doelpunten gemaakt en ook nu was er een corner voor nodig om de stand gelijk te trekken. Uit een, wederom, goed genomen hoekschop van Luuk kopte Xander de terechte 1-1 binnen. Het Lochemse publiek ging nogmaals achter het team staan en de in grote getale aanwezige supporters uit Laren zagen de bui al hangen. Lochem bleef de druk opvoeren en achterin stond de verdediging onder leiding van laatste man Rens zeer goed te verdedigen. Koen schakelde de snelle en behendige linksbuiten uit, Yves veroverde veel ballen en zette zijn stijgende lijn van de afgelopen weken voort, aanvoerder Roel was zeer scherp en wakker ( kopje koffie en géén feestje de avond ervoor doet wonderen), en keeper Reijer verzorgde met goede uittrappen de opbouw van achteruit. Nadir die deze week wél zijn voetbalschoenen had meegenomen speelde vandaag prima vanuit de combinatie en had de boodschap van de coach goed begrepen. Dit soort wedstrijden win je niet als individu maar als TEAM.

5 minuten voor tijd kwam dan de gehoopte en verdiende winnende goal. Na een mooie aanval was Tim niet zelfzuchtig en bracht Marnix in stelling. Marnix onze pechvogel van het afgelopen jaar, spelend met nummer 13………………, scoorde de winnende treffer.

De ontlading was groot, een prachtig resultaat en voor zowel spelers, ouders als begeleiding een enorme opsteker voor de inzet van de afgelopen weken.

Een meer dan trotse coach van O13-3 uiteraard mede namens trainer Bram, leider Marco en grensrechter Gerhard

Iedereen doet mee bij Sportclub Lochem

Sportieve groet, Hans Scholten