• Groen Wit '62 O14-3 - Spc. Lochem O14-1

Spc. Lochem O14-1 op titelkoers na knotsgekke topper

Eens in de zoveel tijd heb je van die wedstrijden die je, zonder dat je er zelf bij bent geweest, amper na kunt vertellen.
Nou ik kan je beloven zaterdag 30 november was zo'n wedstrijd.

De mannen van O14-1 zijn bezig aan een ongelofelijke reeks, 9 gespeeld en de volle 27 punten.
Bij winst zou de voorsprong op kunnen lopen naar 8 punten en zou het kampioenschap met nog 3 wedstrijden te gaan binnen handbereik komen.

De laatste weken echter nam de spanning toe en in 3 van de afgelopen 4 wedstrijden keken we telkens tegen een achterstand aan.
Echter elke keer weer kwamen de typerende eigenschappen van dit team net op tijd bovendrijven, namelijk;
beleving, strijdlust, teamspirit, plezier, uitstekende conditie, zelfvertrouwen en..................zoals trainer Jan Schippers de mannen heeft bijgebracht NOOIT OPGEVEN!!

Maar toen stond toch echt de wedstrijd tegen het sterke Groen Wit op het programma.
Direct na het fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter was het duidelijk dat Groen Wit enkel voor de winst ging. Fysiek de nodige sterke kerels die echter voetballend ook een hoog tempo hanteerden. Al snel keken we tegen een 1-0 achterstand aan maar door zéér sterk keeperswerk van Reijer Schippers bleef de schade beperkt.

Na een kwartier spelen konden we kort ademhalen doordat Sjoerd Steenkamer koelbloedig een strafschop benutte. Die vreugde was echter van korte duur want daar was de verdiende 2-1 voorsprong van Groen Wit alweer een feit. Heel voorzichtig kon Lochem richting eind van de 2e helft het veel getrainde positiespel wat meer in praktijk brengen. Dit resulteerde in de gelijkmaker, wederom was Sjoerd het eindstation dit keer van een prachtige aanval over meerdere schijven.

Tja wat zeg je dan in de rust als coach, rustig blijven, geloof in jezelf, coach elkaar positief, probeer alle duels te winnen etc. etc.

Maar wanneer je binnen 5 minuten na de rust direct op 3-2 en zelfs een 4-2 achterstand komt sta je toch even met de handen in het haar. ( in het geval van coach en leider het spreekwoordelijke haar ) Alle doemscenario's schieten door je hoofd. Veel tijd was er echter niet om hierbij stil te staan. Na een vrije trap van Tim Scholten stond al snel de 4-3 op het score bord en dit maakte de nodige strijdlust los in ons team. Ondanks de aanhoudende druk van Groen Wit gaf Spc. Lochem zich nog niet verloren.

De razendsnelle en goed voetballende Deyan Hazewinkel bediende 5 minuten voor tijd Tim Scholten die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan, 4-4!!! Coach Scholten en leider Lansink keken elkaar aan en waren beide van mening dat dit een prima uitslag was.

Niet was minder waar, Luuk Regelink kroonde zichzelf tot match winner. Uit een corner vanaf de rechterzijde wist hij de bal met rechts buitenkant in één keer bij de tweede paal in het zijnet te plaatsen. ( schijnt een Knuckle Bal te heten in de huidige spreektaal onder invloed van FiFa20, Insta, YouTube en al die andere social media kanalen )

De ontlading was geweldig en ook de in grote getale meegereisde supporters gingen volledig uit hun dak. 4-5 en de overwinning was binnen handbereik.
Na de aftrap vond de scheidsrechter het mooi geweest. Dit is blijkbaar het geluk van de kampioen maar ondanks de geflatteerde uitslag was de vreugde er niet minder om.

Op naar aankomende zaterdag 7 december. Om 13.00uur staat de wedstrijd tegen Voorst O14-1G op het programma waar het kampioenschap hopelijk binnengehaald kan worden.